Francesca Vanthielen [706]

Vermogen € 3 100 577
Gekend als Francesca Vanthielen
Activiteit
Inplanting
Huidige positie 706


Francesca Vanthielen is een echte duizendpoot die al sinds haar 13e aan het bouwen is aan haar carrière in de media. Op die leeftijd, in het jaar 1986, startte ze met het wekelijks radiopresenteren van kinderprogramma Radio Tam Tam op BRT3. Twee jaar later presenteerde ze op Studio Brussel. Nog later volgden Q-music en Radio 1. Ondanks haar vroege instroom in het professionele leven, wist Francesca tijd te maken om enkele diploma’s te behalen. Ze is licenciate in de Toegepaste Economische Wetenschappen, heeft een postgraduaat Acting (die ze behaalde aan de Mountview Theatre School in Londen) én een master in de vergelijkende en internationale politiek. Ze verzet zich dan ook wanneer de showbizz wereld wordt afgedaan als goedkoop amusement.

Bewijs hiervan is de ellenlange lijst aan programma’s die Francesca in de loop der jaren, voornamelijk bij VTM, presenteerde. Buiten haar gewone omroepwerk, presenteerde ze onder andere ‘Super 50’, Go2!, ‘Rijker dan je denkt’, ‘De Werf’, ‘Sterren op de Dansvloer’, ‘Dancing On Ice’, ‘De Italiaanse Droom’, ‘My Name Is…’, ‘Cijfers Liegen Niet’, ‘Miss België’ en ‘Nacht Van de Vlaamse Televisiesterren’. Voor het programma Dansdate was ze, dankzij haar ervaring in de tangowereld, één van de juryleden.

Naast presentatrice en omroepster is Francesca Vanthielen ook gekend als actrice. Ze speelde bij Raamtheater onder andere de stukken ‘Spaans Stuk’ en ‘Chocolade Tongen’, acteerde in verschillende soaps waaronder LouisLouise, Wittekerke en Aspe en speelde ook in enkele films zoals Boys en Licht. Daarnaast deed ze de nachronisastie voor onder meer de Madagascarfilms, ‘Ice Age’ en ‘Niko en de Vliegende Brigade’. Andere bijverdiensten waren gastoptredens in Spoed en Baantjer, het uitlenen van haar gezicht voor de campagnes van verzorgingsmerk Olaz en de mede-organisatie van het Brussels Tango Festival. Francesca is eveneens te boeken voor presentaties en actes de présence en geeft – haar maatschappelijk engagement in het achterhoofd – uiteenzettingen over de klimaatopwarming aan scholen en bedrijven.