Frank Michael [691]

Vermogen € 7 432 800
Gekend als Frank Michael
Activiteit
Inplanting
Huidige positie 691


Frank Michael werd geboren in Parma als ‘Franco Gabelli’ maar verhuisde later met zijn ouders naar Seraing in de provincie Luik. Hoewel het zijn droom was om zanger te worden, werkte hij op 16-jarige leeftijd als technieker in een fabriek. In 1974, Franco was toen 27, nam zijn carrière een vliegende start toen hij de single ‘Je ne peux vivre sans toi’ uitbracht. Met zijn album ‘Toutes les femmes sont belles’ brak Frank Michael in 1997 helemaal door. Niet enkel binnen Europa kende hij nu fans, ook in Canada en Japan was, en is hij nog steeds, geliefd.

Over de jaren heen gaf Frank Michael talloze concerten en verkocht hij meer dan 15 miljoen albums en singles. Op deze platen staan vooral liefdes- en charmeliedjes. In totaal gaat het over 350 liedjes, goed voor 28 cd’s. Onder deze schijfjes ook thematische exemplaren zoals een kerstcd, een hulde aan Elvis Presley (waarin hij zijn liedjes covert in het Frans en het Italiaans), een croonerplaat en live opnames van zijn concerten in de Olympia en het Palais des Sports in Parijs. Een andere opmerkelijke cd in zijn collectie is ‘La Force des Femmes’. Dit album, dat verscheen in 2004, ging in de eerst negen weken maar liefst 250.000 keer over de toonbank. Een getal dat goed is voor twee keer goud. Dankzij zijn enthousiaste live performances haalt Frank Michael ook een belangrjk deel van zijn inkomsten uit zijn zaalshows. Met verschillende concerten voor 2016 en 2017 reeds gepland in België en Frankrijk, en een zeer trouw publiek, is deze charmezanger dus nog lang niet uitgezongen.

Wie zeer grote fan is, vindt zijn weg makkelijk naar La boutique Frank Michael. Allerlei gadgets kunnen daar gekocht worden, elk stuk gesierd met een foto en/of handtekening van Frank Michael. Wie geïnteresseerd is in het levensverhaal van de sympathieke zanger komt aan zijn trekken met ‘Pour Toujours et à Jamais’, de biografie die Frédéric Rapilly in 2004 schreef over Frank Michael.

Ondanks het grote succes dat hij kent in zowel binnen- als buitenland, is Frank Michael voor de meeste Vlamingen een nobele onbekende. Een vreemd gegeven als je weet dat elk jaar meer dan 150.000 fans een optreden van hem bijwonen. Hoewel hij bij het grote publiek dus vrij onbekend is, werd Frank Michael in 2004 benoemd tot Officier in de Kroonorde. Dit alles maakt hem een opmerkelijk figuur en een fenomeen binnen de artiestenwereld.