Jonathan Vandenbroeck [700]

Vermogen € 4 078 056
Gekend als Milow
Activiteit
Inplanting Leuven en Los Angeles
Tendens Stijgend
Huidige positie 700


Milow, ofte Jonathan Vandenbroeck, bouwde opmerkelijk snel een vermogen op doordat hij het schoolvoorbeeld is van een self-made man. Al van in het begin is hij zijn eigen baas. Dit wil zeggen dat hij niet enkel zijn eigen teksten schrijft, maar ook nog nog eens zijn eigen uitgever is onder zijn eigen label ‘Homerun Records’. In de loop der jaren heeft hij wel wat mensen rond zich verzamelt om hem hier in bij te staan, maar het meeste werk doet hij toch nog steeds zelf.

Het verhaal van Milow start in 2004, wanneer hij deelneemt aan Humo’s Rock Rally. Hij krijgt positieve commentaren van de jury en stoot onmiddellijk door naar de finale maar grijpt helaas net naast een podiumplaats. In eigen beheer brengt hij in 2006 alsnog zijn eerste cd uit, met hulp van producer Nigel Powell. De single ‘One of it’ haalt iets later ‘De Afrekening’ op Studio Brussel en Milow lijkt vertrokken. Een jaar later staat hij voor de eerste keer op Rock Werchter en in 2008 brengt hij zijn tweede cd uit. In datzelfde jaar bemachtigt Milow drie MIA’s en opent hij zowel TW Classic als Werchter Boutique. Hierdoor is hij de allereerste artiest ooit die op alle drie de festivals van Werchter speelde. Van hieruit gaat het in stijgende lijn want enkele maanden later lanceert Milow de cover ‘Ayo Technology’ als single. Deze haalt goud in België, Denemarken, Zweden, Zwitserland en Duisland en wereldwijd worden er zelfs meer dan een half miljoen exemplaren van verkocht.

Ondertussen heeft Milow zijn achtste album uit en heeft hij op verschillende plaatsen in het buitenland opgetreden, waaronder in Canada en in China. Bijna al zijn albums zijn goed voor goud of platina en jaar op jaar blijft hij volle concertzalen trekken over de ganse wereld. In zijn beginjaren wou geen enkel platenlabel een contract tekenen met Milow omdat niemand in zijn muziek geloofde. Een jammere zaak voor de platenlabels want bijna alle inkomsten van deze succesvolle artiest gaan nu bijna integraal naar zijn eigen spaarboekje.

In 2017 werd bekend dat Milow een villa heeft gekocht in Veniche Beach, Los Angeles. De transactie had een waarde van 3,19 miljoen dollar.