Kris Wauters [705]

Vermogen € 3 148 575
Gekend als Clouseau
Activiteit
Inplanting
Huidige positie 705


Net als zijn jongere broer Koen Wauters, maakt Kris al bijna 30 jaar deel uit van de populaire Vlaamse band Clouseau. Met de ontdekking van Clouseau op Marktrock Leuven in 1987 ging de bal aan het rollen en sindsdien scoorden ze al talloze hits, brachten ze verschillende succesvolle cd’s uit en speelden ze maar liefst 114 keer in een uitverkocht Sportpaleis. Topjaar hierin was 2007 toen ze maar liefst 18 keer optraden in de Antwerpse concertzaal en zo voor 251.835 fans speelden.

Clouseau is vooral bekend in België en Nederland maar kende ook wat Europees succes. Zo brachten ze twee Engelstalige cd’s uit en schopten ze het tot het voorprogramma in de Europese tour van Roxette in 1992. Tot een echte Europese doorbraak is het helaas nooit gekomen. In 2016, het 29e succesjaar van Clouseau, verrast de groep zijn publiek met een nieuwe cd en een nieuwe concertreeks in het Sportpaleis.

Waar zijn broer het boegbeeld van de groep is, schrijft Kris de meeste liedjes en muziek voor Clouseau. Naast zang zorgt hij binnen de band voor de instrumentale omlijsting met gitaar en piano en zit hij als producer bij elke cd mee achter de knoppen. Ook voor andere groepen en zangers schrijft Kris Wauters af en toe nummers. Daarbuiten presenteerde hij samen met Koen Idool, coachte hij in het programma X-Factor en was hij F1-commentator bij Vier. Voor de Vlaamse versie van animatiefilm ‘Cars 2’ leende Kris Wauters zijn stem uit aan de groene terreinwagen Miles Axlerod. Zijn broer Koen nam de stem van Bliksem McQueen voor zijn rekening. Dat de broertjes Wauters graag – en met succes – dingen samen doen lijdt geen twijfel want ze hebben ook een eigen raceteam in de Belcar competitie. Dat team, KRK Racing, scheert hier vaak hoge toppen.

Al deze activiteiten zorgen voor een hoop inkomsten, die Kris Wauters onderbracht in de vennootschap KRW Producties. Door deze in vereffening te zetten, vermeed hij de betaling van de in 2014 ingevoerde likwidatietaks.