Luc Appermont en Bart Kaëll [697]

Vermogen € 4 967 909
Gekend als Luc Appermont & Bart Kaëll
Activiteit
Inplanting
Huidige positie 697


Reeds meer dan 30 jaar vormen Luc Appermont en Bart Kaëll een solide koppel, hoewel ze dit lang verborgen hielden voor de buitenwereld. Appermont, 11 jaar ouder dan Kaëll, was al eventjes actief in de showbizzwereld toen ze elkaar leerden kennen. Hij is bij het grote publiek vooral bekend als presentator van verschillende shows op BRT en VTM. Hij lag trouwens mee aan de basis van de uitbouw van de commerciële televisie VTM. Zijn mediacarrière startte in 1969 toen hij als jobstudent aan de slag ging bij radiozender Omroep Antwerpen, onderdeel van Radio 2. Vervolgens maakte hij ook zijn opwachting bij de andere regionale afdelingen van de zender om uiteindelijk op het nationale stuk van Radio 2 een eigen programma te verkrijgen. ‘De Zoete Inval’ was een schot in de roos en Appermont presenteerde het gedurende jaren dan ook met veel plezier. In 2003 stopte het programma met bestaan maar sinds 2013 presenteert Luc Appermont het opnieuw wekelijks met veel overgave.

Appermont’s televisieloopbaan startte in de jaren ’70 met het zondagmiddagprogramma ‘Binnen en Buiten’ en liep langs vele programma’s in samenwerking met de Nationale Loterij. Zo presenteerde hij ‘Het Staat in de Sterren Geschreven’, ‘Pak de Poen Show’ en Baraka. Ook de zomertour van de Nationale Loterij, Zomeraperitief, praat hij al jaren aan elkaar. Achter de schermen helpt hij mee met de organisatie en de boekingen van deze show. Luc Appermont is eveneens een vaste waarde bij het festival ‘Houden van Griffelrock’ en was dit ook bij de programma’s Sterrenwacht, Waagstuk, Eurosong, ‘Het Rad van Fortuin’ en ‘Het Mooiste Moment’. Na zijn studies aan Studio Herman Teirlinck bracht Appermoment een aantal singles uit, waarvan ‘De Kruistocht’ uit 1983 de meest succesvolle was en even op 1 stond in de Vlaamse top 10. In 2013, naar aanleiding van 60 jaar Vlaamse televisie, schreef hij het boek ‘Appermont’. Hierin vertelt hij over zijn (voorlopig) 40-jarige carrière binnen dit wereldje.

De loopbaan van Bart Kaëll (Gyselinck) nam een aftrap op het moment dat hij Luc Appermont leerde kennen. Als kind volgde Bart notenleer en gitaarlessen in de Stedelijke Muziekschool van Oudenaarde en wilde hij graag de showbizz in. Toen Luc Appermont op zeker moment kwam eten in het restaurant waar de toen 17-jarige Bart werkte, zag deze laatste zijn kans. Hij vroeg raad aan Appermont om het te maken in het bekende wereldje en kreeg de tip om les te gaan volgen bij Studio Herman Teirlinck. Na een streng ingangsexamen kon Bart hier starten en vijf jaar na dé ontmoeting won Bart Kaëll de publieksprijs op de Baccarabeker en deed hij ervaring op tijdens de kustshows die Luc Appermont presenteerde. Het was nog even wachten tot 1986 voor het eerste grote succes van Kaëll: La Mamadora. Deze zelfgeschreven single stond wekenlang op de eerste plaats in de Vlaamse top 10 en was de voorloper van velen. Bart Kaëll scoorde zo onder andere ook met ‘De Marie-Louise’, ‘Zeil je voor het eerst’, ‘Duizend terrassen in Rome’, ‘Mooi weer vandaag’ en tientallen andere singles. Vele van deze hits werden bekroond met goud of platina.

Ook Bart Kaëll kennen we als presentator van een aantal populaire tv-shows. Hij was onder andere het gezicht van de ‘VTM Mini Playback Show’, de Soundmixshow en ‘Het Rad van Fortuin’. Toch ligt de klemtoon bij hem, zeker de laatste jaren, vooral op zijn muziek. Reeds enkele keren trad hij op op het succesvolle Schlagerfestival en ook zijn eigen optredens bezorgen hem nog steeds een drukke agenda. In de wetenschap dat hij met elke show van 40 minuten – live on tape – bijna 2.500 euro binnenrijft, weet je dat hij nog goed zijn boterham verdient. Als appeltje voor de dorst wordt ten huize Appermont – Kaëll bovendien geïnvesteerd in vastgoed.