Walter Grootaers [707]

Vermogen € 2 877 919
Gekend als De Kreuners
Activiteit
Inplanting
Huidige positie 707


Walter Grootaers kennen we als zanger en frontman van ‘De Kreuners’. Hij kreeg het idee voor een Nederlandstalige rockband toen hij begin jaren ’70 aan de slag was achter de schermen bij Radio 2 Omroep Antwerpen. In 1978 maken De Kreuners indruk op de eerste ‘Humo’s Rock Rally’ maar hun eerste plaatje moeten ze toch nog in eigen beheer uitbrengen. Iets later hebben ze de platenindustrie overtuigd en scoren ze de ene hit na de andere. Via verschillende gouden en platina platen, optredens in binnen- en buitenland, de hit ‘Ik wil je’ die meer dan een miljoen keer over de toonbank ging en passages op Rock Werchter en de Night of The Proms, besluiten Walter en co. in 2012 met drie uitverkochte afscheidsconcerten in het Sportpaleis dat het er na 34 jaar op zit voor De Kreuners.

Tussendoor zagen we Walter al wel vaak op het scherm verschijnen. Zo was hij een lange tijd panellid bij ‘De Drie Wijzen’ en ‘Niets dan de waarheid’. Als presentator kennen we hem dan weer van onder andere ‘Now or Never’, ‘De Muziekkwis’, ‘Vergeet je tandenborstel niet’, ‘Wie Wordt Multimiljonair’, ‘Fear Factor’, Wipeout en ‘Big Brother’. Voor dit laatste programma maakte hij samen met Mozaiek het nummer ‘Leef’. Een aantal van de programma’s waarin Walter Grootaers de leidende rol had, werden geproduceerd door Endemol-België. Zijn vrouw en manager, Nicole Plas, is directeur van de Belgische afdeling van Endemol en draagt zo ook zeker haar steentje bij aan het kapitaal van Grootaers’ huishouden.

In 2015 keerde Walter Grootaers terug naar zijn eerste liefde: de radio. Op vrijdag had hij op Nostalgie de rubriek ‘Wijze Walter’ tijdens de ochtendshow ‘The Breakfast Club’ van Ilse Liebens. Hij vertelde daarin straffe verhalen, al dan niet zelf meegemaakt, waar al eens onwaarheden in konden sluipen. Aan de luisteraar om te ontdekken wat er waar was van Walters verhaal en wat hij zelf had verzonnen. Na een paar maanden kreeg hij een eigen programma op zondag: ‘De Classics-Krak’. Tijdens deze twee uur durende show test Grootaers de popmuziekkennis van zijn luisteraars.

Buiten zijn inkomsten als zanger en presentator heeft Walter Grootaers ook zijn bezigheden buiten de media-schijnwerpers. Van 2013 tot 2015 was hij bestuurslid bij SK Lierse en sinds 2000 is hij schepen voor Open VLD bij de stad Lier. Hij staat er momenteel in voor de Ruimtelijke Ordening, Wonen en Stadsontwikkeling.