Jan Clarebout en Filiep Balcaen vinden elkaar in Brugs vastgoed project

(Foto: Google)

Twee van de Rijkste Belgen, industrieel investeerder Filiep Balcaen en agro-ondernemer Jan Clarebout, hebben elkaar gevonden in het Brugse vastgoedproject Boeverie. Bedoeling is dat ze met dit project een wooncomplex uitbouwen op de huidige site van het VTI in Brugge. Filiep Balcaen maakte naam en fortuin met de vloerbedekkingsbedrijven Balta en IVC. Jan Clarebout is eigenaar van één van de meest rendabele aardappelbedrijven van het land.



Voor de uitwerking van het project Boeverie vallen Balcaen en Clarebout terug op de Roeselaarse projectontwikkelaar Steenoven. Die wordt gerund door Kathleen Spriet, de echtgenote van Johan Heemeryck. Die laatste is dan weer actief met het bouwbedrijf Alheembouw waarvan recent 50 procent via een management buy out werd verkocht aan directeur Peter Temmerman.

Bij Steenoven kunnen ze nog geen informatie geven over het project Boeverie. Lange tijd werd gespeculeerd dat op de site van het schoolgebouw een congrescentrum zou komen of een museum. Maar de site is volledig ingekleurd als woonzone. Steenoven wil het project alvast uitbouwen tot een referentie. Eén van de recent aangekondigde projecten van Steenoven is de bouw van twee woontorens op het Regenboogstadion in Waregem.