Luc Geuten filialiseert retail belangen

De discrete ditributiespecialist Luc Geuten heeft zijn familiale investeringsholding Boston omgevormd tot Boston Invest. Daarbij werd een klein deel vastgoed losgemaakt van de retailbelangen. Die laatste werden ondergebracht in Boston Invest, goed voor om en bij 30 miljoen euro. Boston controleert 72 procent van de holding Mitiska. Die laatste beheert onder meer twee investeringsfondsen in retail vastgoed.



Luc Geuten bouwde zijn vermogen op in Mitiska via investeringen in bedrijven zoals Brantano, de outdoorspecialist A.S. Adventure en de boekenketen Club. In 2009 haalde Geuten Mitiska weg van de beurs. Later bouwde hij vanuit Mitiska twee fondsen op die investeren in retailparken. Voor het eerste fonds vond onder meer middelen bij Korys, de holding van de familie Colruyt, de Zwitserse Thaler Bank (ex-Cera), de pensioenfondsen van Proximus en KBC en de familie Vandermarliere (ex-Gryson). Voor het tweede fonds kwamen daar de beursgenoteerde holding Bois Sauvage van Guy Paquot, Bank Delen en Mark Leysen bij.

Het mag duidelijk zijn dat Geuten een goede netwerker is. In principe kan nu ook extern kapitaal worden aangetrokken binnen het nieuwe Boston Invest. Naast Boston en Mitiska controleert Geuten ook nog het familiaal vehikel Elba.