Dit zijn de Rijkste Limburgers

Belang van Limburg

De krant Het Belang van Limburg maakte van het verlengd weekend gebruik om in samenwerking met deze website een overzicht te publiceren van de Rijkste Limburgers. Dit zijn de 10 Rijkste Limburgers:Rijkste Limburgers

De Limburgse krant weet nog een aantal details op te diepen over de lijst van vermogenden. De familie Emsens telt ondertussen meer dan 100 aandeelhouders. Eén van de Sibelco-erfgenamen heeft ook een jacht in de Middellandse Zee waarop dan andere Limburgers al eens uitgenodigd worden voor wilde feestjes. De ex-partner van deze Sibelco-telg schreef enkele jaren geleden een boek over de 350 mannen waarmee ze het bed deelde en haar verslaving aan dure kleren en juwelen. Maar dit soort pikante verhalen zijn redelijk schaars. De meeste rijke Limburgers leven discreet en sommigen doen het liefst zo weinig mogelijk geld op.

Roland Duchâtelet rijdt met een Citroën-break, zijn vriendin met een acht jaar oude Saab. Zin in buitenlandse vakanties heeft hij niet, aangezien je via Google Earth tegenwoordig ook alles kan zien, zo vertelde hij vorige zomer aan de Limburgse krant. Sinds vorig jaar is hij verhuisd. Hij heeft zijn wit villaatje naast het stadion in Sint-Truiden, ongetwijfeld de meest bescheiden optrek van iedereen uit deze lijst, geruild voor een gloednieuw dakappartement in zijn eigenste Stayen.

Als je in Hasselt een Bentley of een Rolls ziet met een Zwitserse nummerplaat, dan is die van Jef Machiels

Voor anderen mag het flink wat exclusiever zijn. Jef Machiels heeft een eigen vliegtuig. Vroeger had hij een helikopter maar na een zware crash in Zuid-Frankrijk heeft hij voor een jet gekozen. Als je in Hasselt een Bentley of een Rolls ziet met een Zwitserse nummerplaat, dan is die van Machiels. Van zoon Louis Machiels weten we dat hij een zeer uitgebreide collectie Ferrari’s heeft. Hij racet er ook graag mee op circuits en heeft ooit zelfs de pech gehad om in één dag tijd twee van zijn F40’s tot schroot herleid te zien.

Sommige Limburgse rijken wonen in iets wat op een kasteel lijkt, of wat een normale mens zou afdoen als een kasteel, maar de echte kastelen zijn beperkt. Bij de familie Tans hebben zowel vader als zoon een echt kasteel. De ene dat van Printhagen (Kortessem), de andere dat van Rullingen (Borgloon). Het kasteel van Ommerstein van Jos Vaessen in Rotem – tot in het kleinste detail gerenoveerd door Victor Simoni – staat trouwens nog altijd te koop.