Familie Debucquoy zet in op Limburg

HengelhoefDe West-Vlaamse familie Debucquoy heeft via de NV Holiday Suites de eerste fase afgewerkt van het vakantiepark Hengelhoef in Houthalen-Helchteren. Die fase omvat een residentie met 36 appartementen voor 4 tot 12 personen, een buitenzwembad, speeltuin en sportfaciliteiten. Maar de West-Vlaamse ambities zijn niet gering, net als de investeringen die worden genoemd. Ontwikkelaar Debucquoy mikt onder meer op nog eens twee residenties met telkens 36 appartementen, een viersterrenhotel met 100 kamers en 800 nieuwe vakantiewoningen. Investering: 100 miljoen euro gefinancierd door de verkoop van de vakantiewoningen.



Het Limburgse Hengelhoef was jarenlang eigendom van de Christelijke Mutualiteiten. Het vakantiepark kende in zijn hoogdagen lange wachtlijsten en ontving jaarlijks 400.000 toeristen. In december 2000 was er plots SP.a politicus Johan Vande Lanotte die als minister van Binnenlandse Zaken 19,3 miljoen euro op tafel legde en het park aankocht om er een asielcentrum van te maken. Dat asielcentrum opende in december 2001 de deuren en ging na 4 maanden alweer dicht, na juridische procedures van buurtbewoners. In 2006 nam de familie Debucqouy de ondertussen vervallen site van 30 hectare over voor een bedrag van 5,3 miljoen euro en ontwikkelde een masterplan om het park in ere te herstellen. Waarna het jaren wachten was op de nodige vergunningen. Ondertussen werden 146 van de bestaande vakantiewoningen gerenoveerd.

Momenteel lopen de vergunningsaanvragen voor de tweede fase. Holiday Suites wil het nieuwe hotel tegen 2020 operationeel hebben. Het bedrijf werkt via een systeem waarbij zij ook de verhuur regelen voor de eigenaars van de woningen. De prijs voor de appartementen in Hengelhoef start vanaf 119.995 euro (plus btw) en loopt op tot 350.000 euro (plus btw). De eerste 36 zijn verkocht en ook voor de volgende 52 zijn alle vergunningen in orde.