Bruno De Mulder stapt in Cemminerals

Bruno De Mulder, onder meer bekend van het investeringsfonds Bimvest, stapt in de vennootschap Cemminerals. Die laatste moet de ambitie vorm geven van Francis Van Eeckhout, West-Vlaams grootaandeelhouder en CEO van het beursgenoteerde Deceuninck. Van Eeckhout wil met Cemminerals 55 miljoen euro investeren in de opstart van een hypermoderne cementmaalderij in de Gentse zeehaven. De Mulder en Van Eeckhout controleren na een kapitaalverhoging tot 8 miljoen euro elk 50 % van het bedrijf.



In 2011 verkocht Francis Van Eeckhout het familiaal cementbedrijf aan de Ierse bouwmaterialenreus CRH voor om en bij 120 miljoen euro. Met Cemminerals keert hij dus een stuk terug naar zijn roots. Het nieuwe bedrijf moet met 45 werknemers een omzet draaien van 50 tot 70 miljoen euro. Francis Van Eeckhout is gehuwd met Benedikte Boone, een telg van de familiale koekjesbakker Lotus Bakeries. Hij kocht een kwart van Deceuninck voor 42 miljoen euro.

De familie De Mulder is een discrete investeerder, onder meer via hun fonds Bimvest. Eind vorig jaar werd bekend dat Bimvest 1 miljoen euro investeerde in de start up FSA Chemicals, een leverancier van grondstoffen voor apothekersbereidingen. FSA staat voor Fac Secundum Artem wat zoveel betekent als ‘bereid volgens de regels van de kunst’.