“De King Power groep was de enige kandidaat-koper die een duidelijk, schriftelijk en coherent voorstel overmaakte binnen de tijdslimiet die opgelegd werd door de Raad van Bestuur.”, zo zegt OHL in een persbericht. OHL stelt dat het het project koos dat het meeste garanties bood voor de toekomst van de club, zowel op financieel als sportief vlak. “Het project zorgt voor voldoende financiële middelen om een zo spoedig mogelijke terugkeer naar eerste klasse A te kunnen ambiëren. Het garandeert ons tevens dat de jeugdwerking op haar huidige niveau kan behouden blijven en nog verder uitgebouwd kan worden. Bovendien wordt de lokale verankering behouden aangezien de jeugdwerking, de sociale werking en de uitbating van het stadion volledig in Leuvense handen blijven.”
Naast King Power was ook een groep van vijf Vlaamse ondernemers in de running voor de overname. Die voelden al van waar de wind kwam. Enkele dagen terug maakten ze zich boos over het feit dat zij hun plannen niet konden verdedigen. Volgens staatssecretaris van Asiel en Migratie en Lubbekenaar Theo Francken (N-VA) willen sommige bestuursleden van OH Leuven niet meegaan in het verhaal uit vrees dat ze hun eigen postjes zouden kwijtspelen. “Ze zouden beter de eer aan zichzelf houden, maar er is blijkbaar maar weinig eergevoel over.” zo zei hij op de regionale televisie.
UPDATE
Volgens persberichten legde de Thaise groep King Power 7,5 miljoen euro op tafel voor OHL. De onderhandelingen in naam van King Power werden mee gevoerd door de voetbalmakelaar Dirk Degraen.