Aldea neemt Brugs Velotel over

Aldea
Frederick Pouders (links), met naast hem Steve Van Belle (Velotel) en Christophe Desimpel.

De groep Aldea heeft het Brugse Velotel overgenomen van de familie Desimpel. De naam Aldea kan u beter in uw geheugen prenten. Deze nieuwe speler in de sector van de private rust- en verzorgingstehuizen is volop met succes kapitaal aan het verzamelen bij Vlaamse vermogende families. Momenteel worden een 12-tal projecten afgewerkt. Het Brugse Velotel wordt gecombineerd met de Residentie Ventoux, een combinatie van 48 nieuwe assistentiewoningen met directe toegang tot de hotelservice. Aankoopprijs van een flat: 245.000 euro.



Aldea is het initiatief van Christophe Desimpel en Frederick Pouders. De nieuwe groep ontwikkelt een 12-tal nieuwe projecten in de zorgsector, residenties voor ouderen. Residentie Ventoux is er één van. Die naam verwijst naar de Franse bergtop gekend bij alle wielerliefhebbers en dat is geen toeval. Het nieuwe project ligt naast het Brugse Velotel dat voornamelijk mikt op fietstoerisme in het Brugse Ommeland. De 48 appartementen van de Residentie zijn via een glazen passage rechtstreeks verbonden met het hotel en al zijn faciliteiten zoals restaurant en wellness.

Recent nam Aldea ook de Seniorie Kesterberg over, goed voor 22 assistentiewoningen in Leerbeek (Gooik) in het Pajottenland. Andere projecten van Aldea zijn Parkresidentie Wivina in Dilbeek en het Robeekpark in het West-Vlaamse Ardooie. In het Spaanse Marbella beheert Aldea het La Quinta Health Resort.

Centraal bij Aldea staat de NV Aldea Vastgoed die mikt op een werkingskapitaal van 36 miljoen euro. Om en bij de helft van dat kapitaal werd al opgehaald, voornamelijk bij een hele serie Vlaamse families. Daarbij vinden we namen zoals de families Vanbiervliet, Lafaut, Dhollander en Verbeke. Maar ook namen zoals Peter Destrooper, vroegere mede-eigenaar van de gelijknamige koekjesproducent en Mark Leysen naast de HRM-groep Securex.

Het Brugse Velotel was in handen van de NV Koninklijke Renvereniging Oostende van de familie Desimpel. Begin mei voerde die een kapitaalvermindering door van 2,1 miljoen euro door terugbetaling aan de aandeelhouders.