Colruyt stapt in Novy via de vennootschap Dham, in handen van het familiaal vehikel Korys. Deze laatste verzamelt de 125 Colruyt-familieleden, afkomstig van 9 familietakken. Korys is ook de familiale verankering van de gelijknamige beursgenoteerde distributiegroep. De vennootschap met een eigen vermogen van 1,8 miljard euro, doet dus ook dienst als investeringsvehikel.
Novy ging van start als fietsenmaker maar ontpopte zich als specialist van de geruisloze dampkap. In 2007 werd de laatste fiets geassembleerd. Novy legde zich daarna toe op de verkoop van inbouwapparaten voor keukens. Zelf blijft het dampkappen produceren. In 2005 was het kapitaal versnipperd over de vierde generatie van de familie Lannoy en werd besloten het bedrijf te verkopen, in eerste instantie aan het toenmalige Fortis Private Equity. Later kwam daar het investeringsfonds Sofindef bij. De familie Lannoy zelf bleef aan boord via Bernard Camerlynck en zijn echtgenote Régina Lannoy.
De familie dook later op in de dossiers rond de Luxemburgse bank KB Lux. In 1992 werd een eerste deel van de familie uitgekocht via de holding Burifyn en de Luxemburgse bank, een operatie van 300 miljoen oude Belgische frank. Burifyn werd in 2007 vereffend. KB Lux was een zuster van Kredietbank, nu KBC. De familie Lannoy was destijds goed bekend bij de Vlaamse aandeelhouders van de bank.
Novy staat in 2015 voor een geconsolideerde omzet van 48 miljoen euro en een cash flow van 11,7 miljoen euro. De netto winst eindigde op 1,8 miljoen euro. Novy investeert fors in innovatie, getuige daarvan het meest recent model dampkap ‘One’ die niet langer boven de kookplaat hangt maar midden uit de kookplaat opstijgt.