De familie Colruyt heeft de bioboerderij Het Zilverleen in het West-Vlaamse Alveringem opgekocht, samen met haar 25 hectare biogronden. Colruyt koppelt het aangename aan het nuttige. Enerzijds verzekert ze haar lokale productie van biogroenten en haar eigen bevoorrading voor haar Bio Planet keten, anderzijds pioniert ze in nieuwe duurzame samenwerkingsmodellen en partnerschappen in de agrovoedingssector.
De eigenaars van het Zilverleen, Marleen Masson en Jean-Pierre Mouton, waren al belangrijke leveranciers van Colruyt Group: ongeveer 70% van hun biogroententeelt wordt vandaag te koop aangeboden bij Colruyt en Bio-Planet. Toch ging het koppel recent op zoek naar een overnemer voor hun 25 ha aan biogrond en die hebben ze nu gevonden. “We willen vooral dat ons werk voor de uitbating van onze biogronden kan verdergezet worden. Met hun duurzame visie op landbouw verzekert Colruyt Group voor dit bedrijf een toekomst in de biologische teelt”, zegt Jean-Pierre Mouton, voormalig eigenaar van Het Zilverleen.
Via deze investering wil Colruyt Group haar bevoorrading in Belgische bioproducten verzekeren en vooral het lokale bio-aanbod op die manier mee helpen verankeren. Met Bio-Planet heeft de distributeur een vaste uitvalsbasis voor een aanbod aan bioproducten.
Colruyt Group koopt de gronden aan maar het is niet de bedoeling om zelf gewassen te gaan verbouwen of een nieuwe uitbater in loondienst te nemen. Het bedrijf zoekt in eerste instantie iemand, of een koppel met een achtergrond of ervaring op een (bio)landbouwbedrijf, en die de principes en vooral de realiteit van biolandbouw en wat daarbij komt kijken ook kent. Passie en goesting om eraan te beginnen zijn essentieel.
Colruyt exploiteert momenteel 550 eigen winkels en 580 verbonden winkels. De groep staat voor bijna 30.000 werknemers en een omzet van 9 miljard euro.