De brouwerij Duvel Moortgat, in handen van de gelijknamige familie Moortgat, brengt al zijn horeca-vastgoed onder in de nieuwe NV Moortgat Immo Services Plus. Het gaat om een portefeuille van om en bij 28 miljoen euro. In de toekomst wil Moortgat nieuwe horeca exploitaties uitbouwen op toplocaties in grote steden. De uitbouw van de Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen tot event tour is daar een voorbeeld van.
De Antwerpse Brouwerij De Koninck, bekend van haar ‘Bolleke’, is belangrijk in de huidige vastgoedoperatie die Moortgat doorvoert. Voorafgaand aan de oprichting van Moortgat Immo Services Plus (MIS +) werd het horeca-vastgoed van Brouwerij De Koninck ondergebracht in de bestaande NV Moortgat Immo Services (MIS). Het gaat dan om vijf panden in het centrum van Antwerpen en één in Deurne.
De activa van MIS en van twee andere vastgoedvennootschappen, LDV en Padeko, worden daarna ondergebracht in de nieuwe MIS +. Die neemt naast de activa ook 25 miljoen euro aan schuld over. MIS + start daardoor met een netto actief van 2,7 miljoen euro.
Moortgat heeft de ambitie nieuwe horeca exploitatie op te starten op toplocaties in grote steden in België. Daarbij worden ook nieuwe formats in de markt gezet. De uitbouw van de Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen is daar een voorbeeld van. De brouwerij werd uitgebouwd tot een bierbelevingscentrum. Daarbij werd een kaaswinkel van de gerenommeerde kaasaffineur Michel Van Tricht geïntegreerd naast een degustatiezaal en eigen winkel. Ook andere winkels, onder meer van chocoladespecialist Jitsk Heyninck, een slagerij en een restaurant moeten het geheel uitbouwen tot een trekpleister voor foodies. Moortgat mikt op 100.000 bezoekers per jaar voor haar Antwerpse innovatie.
In totaal zijn er momenteel een 120-tal cafés die verbonden zijn met de hele groep Duvel Moortgat. Het grootste deel situeert zich daarvan in Antwerpen, Brussel en rond de Duvel-brouwerij in Puurs. Het gaat daarbij doorgaans om klassieke cafés. Moortgat wil de panden die ze in eigendom heeft nu ook professionaliseren. Panden die niet langer voldoen aan de vereisten voor exploitatie worden verkocht.