Offermann, geboren in Utrecht en kernfysicus van opleiding, ging in 1997 van start als beleggingsspecialist bij Renaissance Technologies, een toonaangevend Amerikaans hedgefonds. Als lid van het researchteam werd Offermann ook aandeelhouder van het bedrijf van oprichter Jim Simons. Dat werd meteen ook de basis van zijn vermogen.
In 2010 investeerde Offermann 10 miljoen euro in de aankoop van 41 procent van de aandelen van de Saas-Fee Bergbahnen, een bedrijf dat met sleepliften, kabelbanen en een treintje de hellingen boven het Zwitserse Saas Fee ontsluit. “Het is geen sensationele belegging, eerder een uit de hand gelopen hobby.” zo zei de skiliefhebber op dat moment.
De liefde voor Saas Fee, waar de hedgefondsmiljonair ook een vakantiehuis bezit, dateert uit de jaren 2003 en 2004. Offermann onderbrak in die periode zijn werk bij Renaissance om zich te wijden aan de softwareontwikkeling voor CERN, het Europese laboratorium voor deeltjesfysica bij Genève.
De voorbije jaren volgde Offermann de heropbouw van de historische kabelbaan van Sarajevo van nabij op. Naast het geld van Offermann schonk Zwitserland zelf een deel materiaal voor de heropbouw van de baan die werd opgestart tijdens de Olympische winterspelen van 1984. Het was royalty watcher Thierry Debels die de tussenkomst van de Koning Boudewijn Stichting opmerkte. Josse Abrahams, de woordvoerder van de Stichting, verduidelijkt dat de King Baudouin Foundation US precies werd opgericht om dit soort van filantropie te faciliteren. De Koning Boudewijnstichting promoot filantropie in België door schenkers en goede doelen dichter bij mekaar te brengen. Zij doet dat ook op Europees niveau en hetzelfde gebeurt dus sinds aan een aantal jaren in de VS. “Wij kunnen schenkers in de VS helpen bij hun schenkingen in Europa en Afrika omdat wij een goede kennis van het terrein hebben.” aldus Abrahams. Voor Offermann werd een ‘donor advised fund’ opgericht. De schenker stort het geld in een fonds, de KBS zorgt voor de volledige afhandeling van de gift.