Familie Plouvier koopt online drukkerij

zwart op witDe discrete ondernemersfamilie Plouvier heeft de meerderheid verworven in Zwart op Wit, de online drukkerij van Drukkerij Bulckens. Zwart op Wit bezit een stevige marktpositie als drukker die via internet orders binnenhaalt. Met een eigen vermogen van bijna 7 miljoen euro is Zwart op Wit goed voor een netto winst van 0,8 miljoen in 2014 en 2 miljoen in 2013. Een hele prestatie in een sector waar de marges laag zijn en de concurrentie bikkelhard.



Achilles Bulckens ging van start als uitgever en drukker van het lokale huis-aan-huis blad Reklaamblad in de Kempense gemeente Herenthout. Na verloop van tijd werd het blad verkocht aan Roularta en bleef enkel de drukkerij over.  Zwart op Wit ging van start als online drukkerij in 2000. Momenteel levert het bedrijf 4.000 producten online. Drukwerk wordt afgewerkt binnen de drie dagen en kan worden afgehaald of thuis geleverd. In 2014 haalde de drukkerij een omzet van 13 miljoen euro, goed voor een cash flow van 2,7 miljoen euro.

De familie Plouvier realiseerde de overname via haar investeringsfonds FinCo. Dat fonds richt zich naar kmo’s met groeipotentieel in de Benelux. Het is onder meer aandeelhouder van de filmdistributeur Lumière en van het inspectiebedrijf Argon Measuring Solutions.