Investeren in de vergrijzing: erkende assistentiewoningen als vastgoedtrend

Jaar na jaar wordt u een beetje grijzer. En u bent niet alleen; de vergrijzing van de maatschappij is een feit. Meesurfen op de grootste demografische trend die we wellicht in ons leven zullen meemaken? Investeren in een erkende assistentiewoning is de ideale manier. Als uw investering voldoet aan vier voorwaarden tenminste.Het grijze goud

De vergrijzing heeft niet alleen een grote impact op de volksgezondheid en zorg. De demografische evolutie leidt ook tot een verandering in huisvestingsgewoontes, waarbij economische, ecologische en/of sociale overwegingen doorwegen bij de woonkeuze van ouderen en hun familie. Veel senioren willen immers niet naar een rusthuis, maar willen ook niet alleen thuis achterblijven. Een erkende assistentiewoning vormt daarom een aantrekkelijke oplossing: de woning is volledig aangepast aan de noden van de oudere én er zijn allerlei zorgvoorzieningen.

Aantrekkelijke vastgoedinvestering

Ook voor investeerders zijn er aantrekkelijke mogelijkheden. Een erkende assistentiewoning kan namelijk een mooie aanvulling zijn op hun portefeuille. Door de vergrijzing zal de vraag naar assistentiewoningen in de toekomst alleen maar stijgen, met de verhuur van de woning genereert u mooie inkomsten én op latere leeftijd kunt u zelf intrekken in de woning. Weliswaar is een kritische houding aangewezen. Deze voordelen zijn enkel van toepassing als de erkende assistentiewoning voldoet aan de volgende voorwaarden:

Een uitstekende ligging

Als investeerder wilt u dat uw assistentiewoning verhuurd geraakt. Een ligging in een levendig centrum, dicht bij de nodige voorzieningen is daarom van groot belang. Als het kan, gaan ouderen graag zelf naar de bakker, slager of winkel. Een slechte ligging, bijvoorbeeld op het platteland, betekent vaak leegstand.

Een volwaardig appartement

Na een rijk gevuld leven in hun eigen, warme thuis willen ouderen niet verhuizen naar een kil en klein appartement. Een hoogwaardige afwerking met kwalitatieve materialen is anno 2023 een absolute must. Leven in luxe, ook op latere leeftijd, is de standaard geworden.

Wonen in alle comfort

Bij een assistentiewoning hoort uiteraard een zorg- en dienstenpakket (denk aan een kapsalon, boodschappendienst…). Comfort en vrijheid zijn twee cruciale ingrediënten om van de zorg een succesverhaal te maken: de zorgverlening moet afgestemd zijn op de noden en wensen van de oudere én de bewoner moet zijn zelfstandigheid kunnen behouden, met zeeën van tijd voor de leuke dingen in het leven.

Schaalbaarheid

Het is niet vanzelfsprekend om als uitbater van een kleine residentie een volledig, uitgebreid zorgpakket aan te bieden. Een residentie met 10 à 15 assistentiewoningen is bijvoorbeeld niet rendabel op lange termijn. Daarom kies je als investeerder best voor voldoende grote projecten die een goede dienstverlening kunnen garanderen. Op korte én lange termijn.

Een uitbater die kwaliteit geeft, zorgt voor de waarde van het project. Een uitbater zoals Senior Homes is als enige echte specialist in dit segment de referentie. Vanuit een uitgebreid verantwoordelijkheidsgevoel, jarenlange ervaring en doorgedreven passie voor kwaliteit bieden ze een mooi servicepakket afgestemd op de behoeften van actieve senioren. Bij SEHO-Invest kunt u zelfs investeren in reeds verhuurde assistentiewoningen in Nieuwpoort, Varsenare, Waregem en Oostende.

Meer ontdekken over investeren in een erkende assistentiewoning? Neem een kijkje op www.seho-invest.be of neem contact op via info@seho-invest.be

(Dit artikel is u aangeboden door Seho-Invest)