Marc Coucke en SnowWorld: kapers op de kust

(Foto: YouTube SnowWorld)

De apotheker-ondernemer Marc Coucke heeft er een nieuwe juridische zorg bij. Een Nederlandse investeerder claimt de aandelen SnowWorld die Coucke kocht van Koos Hendriks. Die laatste is de drijvende kracht achter de beursgenoteerde exploitant van overdekte skipistes SnowWorld. Coucke heeft een openbaar bod lopen op het bedrijf en controleert nu al 70 % van de aandelen. Een Nederlandse investeerder zegt dat hij een eerder overname akkoord heeft met Hendriks. Die laatste ontkent dat. Wellicht eindigt het dossier voor de rechtbank. Een extra dossiermapje op het bureau van Marc Coucke.



De krant Het Financieele Dagblad schrijft dat Koos Hendriks zijn aandelen op 28 oktober 2016 aan drie andere partijen heeft beloofd. In een ‘Memorandum of Understanding’ zegt hij toe zijn twee miljoen SnowWorld aandelen in drie schijven te verkopen. Een Israëlische investeerder zou er 880.000 kopen voor 8,50 euro per stuk. Er werden twee call-opties in het leven geroepen voor de overige aandelen, bestemd voor twee andere, Nederlandse, investeerders. Maar nog geen drie maanden later kwam Coucke met zijn bod op de proppen, goed voor 9,5 euro per aandeel. Hendriks aarzelde blijkbaar niet en ging in zee met de Vlaamse miljardair.

Dit tot grote verbazing van Rob Wegner, een voormalige zakenpartner van Hendriks. Als tussenpersoon zette Wegner in 2016 de geplande aandelenverkoop op. Tot mei 2017 beloofde Hendriks de twee miljoen aandelen nog te leveren, aldus Wegner, maar daarna werd het stil. Wat de SnowWorld- oprichter niet van zijn verplichtingen ontslaat, aldus Wegner.

Wegner, een oud-beurshandelaar en vastgoedinvesteerder die nu actief is als ondernemer in Bulgarije, heeft inmiddels de rechten op de aandelen en call-opties van de investeerders overgenomen. En hij wil Hendriks houden aan zijn afspraak. ‘De MOU is feitelijk gezien een koopovereenkomst.’ zegt Wegner in de krant. Maar volgens Hendriks is er geen overeenkomst omdat de tegenpartij een aantal deadlines lieten passeren zonder hun verplichtingen na te komen. Wegner dreigt nu met een rechtzaak.