NIEUW – Antwerpse vastgoedbaronnen Cavens en Paeleman brengen kinderen naar voor

Jeff Cavens (links) en Stefan Paeleman

De Antwerpse projectontwikkelaars Dirk Cavens en Marc Paeleman hebben hun vastgoedbelangen samen gebracht in de nieuwe holding Triple Living Holding. Die is voor gelijke delen in handen van beide families. De holding krijgt een waardering mee van 196 miljoen euro. Tegelijkertijd brengen de 73-jarige Paeleman en de 61-jarige Cavens hun kinderen naar voren als bestuurder. Het gaat dan met name om Jeff en Charlotte Cavens en Bart en Stefan Paeleman. Vooral Jeff Cavens en Stefan Paeleman zijn nu al actief als bestuurders van Triple Living. Hun groep kwam recent ook in het nieuws als overnemer van de falende Antwerpse vastgoedgroep Land Invest.

Cavens en Paeleman weten hun partners strategisch te kiezen. De overname van de groep Land Invest deden ze samen met de beursgenoteerde groep Immobel met Marnix Galle als referentie aandeelhouder. Land Invest, ondertussen herdoopt in Urban Living Belgium, controleert onder meer de Slachthuissite, een van de grootste herontwikkelingsprojecten van de stad Antwerpen. De Slachthuissite is een terrein van 18 hectare in de buurt van het Sportpaleis, waarop 2.400 woningen zijn gepland. Triple Living Group is ook de ontwikkelaar van de wijk Nieuw-Zuid in Antwerpen. Daar worden, gespreid over tien tot vijftien jaar, 2.500 woningen gebouwd.



Urban Living Belgium beschikt over een van de grootste grondbanken in Vlaanderen. Het ontwikkelingspotentieel wordt op 400.000 vierkante meter geraamd. De Slachthuissite in Antwerpen, goed voor 220.000 vierkante meter, is het grootste binnenstedelijk residentieel project dat in Vlaanderen in de pijplijn zit. Het Antwerpse stadsbestuur wil de site nieuw leven inblazen. AG Vespa, het stedelijke vastgoedbedrijf, koos daarvoor destijds Land Invest als voorkeurspartner. Mee onder leiding van Erik Van Der Paal sukkelde Land Invest in een moeras van politieke belangenvermenging en smeerverhalen. De Antwerpse N-VA burgemeester Bart De Wever onderging Land Invest als een persoonlijke nachtmerrie.