De broers Manu en Michiel Beers, eigenaars van het dancefestival Tomorrowland, werken versneld aan de professionalisering van hun bedrijf. Ze hebben in hun centrale holding Weareone.world vijf nieuwe bestuurders benoemd. De twee meest opvallende namen daarbij zijn Ludwig Criel en Jan Boone. De eerste is een vertrouwensfiguur van mediabaas Christian Van Thillo. Zo is Criel onder meer bestuurder van Epifin, de discrete holding boven de mediagroep DPG van Van Thillo, beter gekend van de medianamen HLN.be, VTM, Het Laatste Nieuws en Dag Allemaal. Criel is verder bestuurder onder meer bij de familie van dr. Paul Janssen, bij Marc Saverys en bij de bank Degroof Petercam. Miljardair Jan Boone is dan weer CEO en meerderheidsaandeelhouder van het succesvolle familiale en beursgenoteerde speculoosfabrikant Lotus Bakeries. Deze benoemingen duiden op de ambitie van de gebroeders Beers om een plaats te veroveren in de hogere kringen van de economische en financiële wereld.
De broers Beers waren tot op heden de enige bestuurders van hun centrale holding Weareone.world. Daar komt nu bijna dramatisch verandering in. Ludwig Criel en Jan Boone zijn alvast twee klinkende namen in het economisch landschap. De drie andere nieuwe bestuurders zijn ook niet de minste. Paul Depuydt is financieel directeur van de kunststoffengroep Ravago van de familie Roussis. David Ryckaert is dan weer een gereputeerd zakenadvocaat. De laatste nieuwe bestuurder is Bruno Vanwelsenaers, de man die vorig jaar CEO werd van Tomorrowland. Ongetwijfeld ligt hij mee aan de basis van deze strategische wendingen. Vanwelsenaers werkte van 2001 tot 2004 voor de Boston Consulting Group.
De broers Beers hebben twee lastige coronajaren achter de rug. In 2021 incasseerde hun holding WeAreOne.world een verlies van 7 miljoen euro. Net als 2020 was 2021 een coronajaar zonder festival. In 2020 bedroeg het verlies 6 miljoen euro. Eind december 2021 keek WeAreOne.world aan tegen een negatief eigen vermogen van 2 miljoen euro. In 2022 moeten zowel omzet als winst boven het normaal niveau uitstijgen. De broers Beers kregen toestemming om uitzonderlijk drie in plaats van twee weekends te organiseren. De omzet van de groep moet normaal uitstijgen tot 150 miljoen euro, de winst tot minstens 7 miljoen euro. Genoeg voor Tomorrowland om te overleven en corona achter zich te laten. Blijkbaar kiezen de broers Beers nu voorzichtig voor een externe profilering die kan leiden naar een verkoop van hun bedrijf aan een grotere entiteit.