De Leuvense biotech starter Remynd haalt in een dubbele operatie 13 miljoen euro kapitaal op. 8,2 miljoen euro is vers geld, in hoofdzaak ingebracht door de familie Colruyt voor 4 miljoen en door de Vlaamse overheid voor 2,7 miljoen euro. De bestaande aandeelhouders, waaronder nu al die Vlaamse overheid, zetten samen 4,7 miljoen euro voorschotten om in kapitaal. Remynd beschikt daarmee over een kapitaal van 13,9 miljoen euro. De verse middelen worden gebruikt om het onderzoek van Remynd naar alzheimer te ondersteunen en naar een klinische fase te leiden.
Colruyt brengt de middelen aan via haar holding Korys. Voor de Vlaamse overheid treedt het Biotech Fonds Vlaanderen op. Dat wordt beheerd door de Participatiemaatschappij Vlaanderen. BNP Paribas brengt 0,7 miljoen euro vers geld in. Die laatste was al aandeelhouder van Remynd, samen met het Biotech Fonds Vlaanderen, de KU Leuven, het Gemma-Frisius Fund en Bernard Majoie van de Fondation Fournier-Majoie.
Remynd werd in 2002 opgericht als een spin-off van de KU Leuven. Het biotechbedrijf legt zich toe op eiwitmisvormingsziekten zoals alzheimer, parkinson, diabetes en de zogenaamde weesziekten Huntington en ALS. In 2017 sloot het Leuvense biotechbedrijf een deal van 350 miljoen euro met het Deense miljardenbedrijf Novo Nordisk. Het ontwikkelde een therapie om diabetes bij de wortels aan te pakken waarbij de insulineproductie door het lichaam zelf via de pancreas wordt geheractiveerd. Remynd meldt nu dat de samenwerking met Novo Nordisk zo goed loopt dat het concern heeft besloten het diabetesprogramma nu al op te nemen, een jaar vroeger dan gepland.