NIEUW – Gino De Raedt en Philippe Van de Vyvere stappen in Compagnie Het Zoute

Compagnie Het Zoute, de vastgoedmaatschappij van de familie Lippens, heeft zijn raad van bestuur uitgebreid. Meest merkwaardige nieuwkomers zijn de ondernemers Gino De Raedt en Philippe Van de Vyvere. Gino De Raedt staat voor de diversificatiepolitiek van zijn labo-groep Straco, Philippe Van de Vyvere is als havenondernemer actief in de havens van Gent en Antwerpen. Beiden hebben ook de 50/50 vastgoed joint venture G&P Ventures opgericht, goed voor een kapitaal van 21 miljoen euro. Daarnaast komen nog drie familiale aandeelhouders de raad van bestuur versterken.



Baudoin Jolly is de eerste nieuwe familiale bestuurder van Compagnie Het Zoute. Hij is de broer van Bernard Jolly, de voorzitter van het vastgoedbedrijf. Beiden zijn verre neven van Maurice en Léopold Lippens. Baudoin Jolly is de zakenpartner van de ex-Telenet baas Duco Sickinghe. Samen hebben ze het durfkapitaalfonds Fortino opgericht. Tweede familiale nieuwkomer is Natacha Lippens, de 38-jarige dochter van graaf Paul Lippens. Die laatste, een neef van Maurice Lippens, staat aan het hoofd van Finasucre, de familiale voedingsholding die 3,7 % controleert van Compagnie Het Zoute. De laatste nieuwkomer tenslotte is Paul-Evence Coppée, zoon van Evence-Charles Coppée en Florence Lippens. Hij is mee aandeelhouder van Green2chem, een bio-pionier onder meer in de productie van ginseng.

De Raedt en Van de Vyvere gaan dus samen met Compagnie Het Zoute nieuwe projecten opzetten. De laatste beslissing van de vastgoedgroep was de juridische afsplitsing van het Royal Knokke Golf Club. Op die manier werd dit “historisch” onderdeel van de groep afgezonderd en kan Compagnie Het Zoute zich ontplooien tot een puur residentiële speler.