Fund+ houdt zich ver van risicovolle start ups en zoekt meer mature medische bedrijven. Euroscreen is daar een voorbeeld van. Deze spin-off van de ULB werkt aan een middel tegen endometriose, een ziekte van het baarmoederslijmvlies. Promethera is net als Euroscreen een Waals biotechbedrijf. Promethera is nagenoeg alleenheerser in stamceltherapie voor leverziekten. Het kocht het zijn Amerikaanse concurrent Cytonet, waardoor het ook voet aan de grond heeft in de VS. Beide bedrijven koesteren beursplannen. Een derde participatie die wordt ingebracht is de Waalse biotechstarter Novadip, actief met de klinische ontwikkeling van Creost, een middel tegen ruggenwervelletsels.
Deze participaties zijn goed voor 10,4 miljoen euro. Daarnaast brengt de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij 3,2 miljoen verse middelen aan. In een tweede fase komt daar nog eens 7,7 miljoen euro bij, ingebracht door de bestaande aandeelhouders. Dat zijn naast Collen zelf onder meer Chris Buyse, managing partner van Fund+ en voormalig financieel directeur van Thrombogenics, de ondernemers Vic Swerts (Soudal), Urbain Vandeurzen (ex-Gimv, ex-Voka), Hilde Laga (advocatenkantoor Laga, nu voorzitter Gimv) en Arnoud de Pret (AB InBev).
De 73-jarige Collen was arts, chemicus, onderzoeker en later ook ondernemer en investeerder. In 1979 ontdekte hij T-PA, een middel om bloedklonters op te lossen. In 1998 startte hij het Leuvense biotechbedrijf Thrombogenics op. In 2006 bracht hij Thrombogenics naar de beurs.