In Brussel werd de stichting van openbaar nut ‘1830 Belgae Patria 2030’ opgericht. De stichting wil zoveel mogelijk afstammelingen verenigen die nog nazaten zijn van betrokkenen bij de Belgische revolutie van 1830. Einddoel is de viering van 200 jaar België in 2030. Eén van de opmerkelijke mede-oprichters van de stichting is de nu 80-jarige Theodora, Dora voor de vrienden, Arts, weduwe van dokter Paul Janssen, gekend van het gelijknamige farmabedrijf uit Beerse. Het is niet onmiddellijk duidelijk welke band er is tussen 1830 en Theodora Arts.
De Franstalige oprichtingsakte van ‘1830 Belgae Patria 2030’ is duidelijk. Er wordt gezocht naar afstammelingen van het Voorlopig Bewind uit 1830, de eerste officieuze Belgische regering, van het Nationaal Congres uit 1830, het eerste officieuze parlement, en van de ‘Descendants et Combattants des Patriotes de 1830’. Bedoeling is fondsen in te zamelen om een event te organiseren in het kader van België 2030.
Het is niet zeker of de Stichting goed bezig is. Eén van de oprichters is Nicolas de Potter d’Indoy. Die naam verwijst naar Louis De Potter, journalist en revolutionair die deel uitmaakte van het Voorlopig Bewind in 1830. De Potter was oorspronkelijk een verdediger van de Nederlandse kroon en een tegenstander van de kerk en de adel. Maar doorheen de jaren wijzigde zijn opstelling en ging hij de coalitie verdedigen van Belgische liberalen en katholieken. Zijn volledige naam was Louis De Potter van Drooghwalle, maar die titel, verstrekt door Willem I, werd door zijn vader nooit geaccepteerd. Er bestaat nogal wat discussie over of de lijn de Potter d’Indoy ook verwant is met de familiale lijn van Louis De Potter.
Nog opmerkelijk, de oprichtingsakte vermeldt het vertrek van Marlène de Wouters d’Oplinter uit de communicatiecel van de stichting.