Think2Act haalt nieuw (familiaal) kapitaal op

Think2ActDe Vlaamse durfspecialist Think2Act heeft 5,4 miljoen euro verse middelen aangetrokken. Dat kapitaal is opnieuw afkomstig van Vlaamse families die nog industrieel actief zijn, of industrieel actief zijn geweest. Nieuwkomers in het kapitaal van Think2Act zijn Paul Thiers en Stéphane Huynen. Volgens managing partner Jo Breesch kan Think2Act nu enkele jaren verder. Bedoeling is het aantal participaties van het fonds op te trekken van 7 nu naar 20 tot 25. Het gaat dan om middelgrote bedrijven zowel in België als Nederland waarbij in eerste instantie de directie ook grootaandeelhouder is.Think2Act werd in 2010 opgericht door drie medewerkers van KBC Private Equity. Na de bankencrisis van 2008 moest KBC deze activiteit opgeven. Al snel realiseerde Think2Act een eerste kapitaalronde. Daarop werd ingetekend door Arkimedes, het kapitaalfonds van de Vlaamse gemeenschap, Peter Coopman, vroegere eigenaar van het gelijknamige liftenonderhoudbedrijf, en Philiep Van Eeckhout, de broer van huidig Deceuninck-CEO Francis Van Eeckhout en gehuwd met Christinne Vanden Avenne.

Met de huidige operatie wordt het kapitaal opgetrokken met 16,9 miljoen euro waarvan 29 procent is volgestort. Eerste nieuwkomer daarbij is Patrick Thiers, onder meer actief in de sector van houtbewerkingsmachines. Tweede nieuwkomer is Stéphane Huynen. In 1999 verkocht die zijn bedrijf Newform uit Hoegaarden aan het Amerikaanse technologiebedrijf ATMI. Newform maakt hoogwaardige steriele verpakkingen voor de farmacie en voor de halfgeleiderindustrie. Een andere aandeelhouder, de familie Vercambre, gekend van het tuinbedrijf Gardenas, volgde eveneens in de kapitaalverhoging.

Op de vraag of er bij Think2Act nieuwe dossiers in de pijplijn zitten, antwoordt Jo Breesch relatief. “Er zitten altijd dossiers in de pijplijn, maar een dossier is pas afgerond als het afgerond is. Binnen één of twee maanden kan dat het geval zijn maar kan het ook niets zijn.”