Familie Danneels [322]

Vermogen € 71 430 000
Gekend als Sea Coast
Activiteit Vastgoedmakelaar
Inplanting Nieuwpoort
Tendens Stijgend
Huidige positie 322


Hendrik Danneels blijft als vastgoedmakelaar liever onder de mediaradar. Met zijn bedrijf Sea Coast in Nieuwpoort is hij vooral actief als makelaar aan de kust. Sea Coast Invest ging van start in 2002 als de fusie van DRK Invest (Danneels) en Sea Coast Building. Dat laatste bedrijf was in handen van Alain Cloet, zoon van een veehandelaar en een trader in grondstoffen. Danneels, wiens vader bankier was en het Landbouwkantoor voor Vlaanderen bezat, is sinds de jaren negentig actief als projectontwikkelaar. Discreet schuwt hij fotografen. Zijn broer Filip kwam enkele jaren terug in het nieuws als mede-investeerder in Le Pain Quotidien. Danneels is ook met vastgoed onder meer ook actief in Aalst (Zaventem Airway Campus) en Brussel (Promotion and Building Company).

Danneels ontsnapte niet aan media-aandacht met de groep Belrom, een Vlaamse projectontwikkelaar gespecialiseerd in de bouw van retailparken in Roemenië die hij opzette met Carl Decoopman en Steven Van Den Bossche. Belrom bouwde een aantal retailparken in Roemenië die met succes werden verkocht, onder meer aan New Europe Property Investments (NEPI), onderdeel van de Zuid-Afrikaanse vastgoedgroep Resilient Property Income Fund. Nog in 2011 startte Danneels een nieuw winkelproject op in Roemenië samen met Bart Versluys uit Oostende.

Soms lopen ook bij Danneels investeringen wel eens verkeerd. Zo stapte de makelaar tot drie keer toe in de projecten van Jo Lernout, waaronder het over kop gegane Lernout & Hauspie en later de speelgoeddiertjes gupi’s. “Ik vertrouwde Jo en gunde hem een heropstart,” zei Danneels daarover in het blad Trends. “Ik werd voor veel geld gerold.”