Helmut Lotti [697]

Vermogen € 4 885 877
Gekend als Helmut Lotti
Activiteit
Inplanting
Huidige positie 697


Weinig artiesten zijn zo veelzijdig als Helmut Lotti. De in 1969 geboren Helmut Lotigiers stond reeds op 5-jarige leeftijd in de woonkamer alle hits van Elvis Presley mee te zingen en zo’n 15 jaar later deed hij dit in stijl nog eens over op het podium van de Soundmixshow. Dit leverde hem de derde plaats op in deze muziekwedstrijd en was meteen ook de start van zijn eclectische en zeer succesvolle carrière. Deze carrière bracht hem via klassieke muziek over rock en pop, gospel en rock and roll naar Vlaamse nummers. Het lijkt wel alsof alle genres die Lotti aanraakt, veranderen in een gouden plaat. Hij heeft dan ook zeker tachtig gouden platen op zijn palmares staan en ruim honderd platina-onderscheidingen. Wereldwijd verkocht hij reeds meer dan 13 miljoen cd’s.

Zowat elke cd van Helmut Lotti was een verkoopssucces, maar alle records brak hij met zijn eerste ‘Helmut Lotti goes Classic’ cd. Deze plaat behaalde maar liefst twaalf keer platina, wat zoveel betekent als de meest verkochte plaat ooit in België. In hetzelfde jaar als de release van deze cd, 1995, breekt Lotti internationaal door. Verschillende tournees brengen hem in alle uithoeken van de wereld waar hij, geflankeerd door menig symfonisch orkest, zong aan de zijde van o.a. Andrea Bocelli, Montserrat Caballé, Eros Ramazotti, Plácido Domingo en Cliff Richard. In eigen land was hij de eerste Vlaamse artiest ooit die zes opeenvolgende avonden in een uitverkocht Vorst Nationaal stond.

In 2004 benoemden Koning Albert II en Koningin Paola Helmut Lotti tot Grootofficier in de Leopoldsorde. Professioneel ging het hem dus vaak voor de wind, maar privé was het niet steeds rozengeur en maneschijn voor de zanger. Toch hebben zijn echtscheidingen weinig sporen nagelaten in zijn financiële situatie. Na zijn tweede echtscheiding in 2005 en de release van zijn album ‘Time to Swing’ in 2008 was het even stil rond Helmut Lotti. In 2009 trad hij opnieuw in het huwelijk, nu met de journaliste Jelle Van Riet. Zowel in 2013 als 2015 bracht Helmut een nieuw album uit. Zijn succes in Duitsland deed hem in 2017 verhuizen naar het land. Jelle Van Riet bleef echter in België. Het was het einde van het koppel.