Kristel Verbeke [704]

Vermogen € 2 825 000
Gekend als K3
Activiteit
Inplanting
Huidige positie 704


Voor ze aan het K3-avontuur begon, had bankbediende Kristel Verbeke (Hamme, 1975) waarschijnlijk nooit gedacht te staan waar ze nu staat. Dat de van opleiding regentes Nederlands, Geschiedenis en Economie een mooie stem heeft, was al langer geweten. Ze zong destijds in het achtergrondkoortje van Niels William en trok twee jaar rond met Robert Mosuse, Andrea Croonenberghs en Pascale Michiels in ‘Dag Vreemde Man’, een hommage aan Ann Christy. Diezelfde Niels William had in 1998 het idee om een Vlaamse meidengroep op te richten, oorspronkelijk onder de naam Mascara. Hij bracht hiervoor enkele zangeressen samen die hij kende, waaronder Kristel Verbeke. Omdat de namen van de andere groepsleden – Karen en Kathleen – ook met een K begonnen, werden ze al schertsend K3 genoemd. Iets voor hun doorbraak veranderden de meisjes hun groepsnaam dan ook ‘officieel’ naar K3.

In 1999 nam de meidengroep deel aan de preselecties voor de Belgische inzending van het Eurovisiesongfestival. Hier werden ze lauw onthaald maar dit weerhield hen er niet van om hun single ‘Heyah mama’ alsnog uit te brengen. Ondanks de weinig positieve commentaren tijdens de preselecties, werd het lied een grote hit en bleef het maar liefst 25 weken in de Ultratop 50 staan. De rest van het K3-verhaal is geschiedenis. In een mum van tijd veroverde de groep kinderharten in zowel eigen land als in Nederland en gingen hun cd’s als zoete broodjes over de toonbank. Hun populariteit was zo groot dat de K3-albums reeds in voorverkoop goed waren voor tienduizenden verkochte exemplaren. Sinds 2002 werkt K3 onder Studio 100 en dit heeft hun populariteit nog meer geboost. Niet enkel kregen ze eigen tv-programmas in België en Nederland, ze speelden eveneens in hun eigen films, deden mee in theateropvoeringen, brachten boeken uit en waren te vinden op elk stuk merchandising dat je je maar kan inbeelden.

Buiten het K3-gebeuren om, deed Kristel ook wat soloprojecten. Zo was ze presentatrice van ‘Op zoek naar Pinokkio Kids’, speelde ze een rolletje in een film van Piet Piraat, deed nasynchronisaties van kinderfilms en maakte haar opwachting in nog enkele theaterstukken van Studio 100 zoals Pinokkio en Alice in Wonderland. Sinds november 2015 gaf K3 de fakkel door aan een jongere lichting maar de groep loslaten gebeurt nog niet meteen voor Kristel. Zij is de manager van de nieuwe meisjes Hanne, Marthe en Klaasje en zal hen begeleiden in hun eigen K3-verhaal. Door haar doordachte vermogensbeheer gedurende de jaren heen, samen met haar man Gene Thomas, en haar nieuwe rol als manager van K3, voert Kristel het lijstje van de rijkste K3-tjes aan.