De ‘betonboeren’ van ‘The Sky is the Limit’

Yves Maes (Foto: Play 4)

In 2014 maakt Willy Naessens een opgemerkte passage in de reality-tv-reeks ‘The Sky is the Limit’. In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, doet hij dit niet uit ijdelheid. ‘Deze kostbare reclame op tv bespaart me zo’n 3 miljoen euro!’ verklaart Willy. Een slimme beslissing, zo blijkt, want tijdens de uitzendingen stijgt de zwembadverkoop met 18 procent en de omzet van industriële bouwwerken met 24 procent!” Bovenstaand citaat is te lezen op de website van aannemer Willy Naessens. Vandaag start de zesde editie van ‘The Sky is the Limit’. Er nemen twee ‘betonboeren’ aan deel, vergelijkbaar met de ‘betonboer’ Willy Naessens. U kan hier kennis maken met hen.

Yves Maes & Julie Hannes



Yves Maes was 21 toen hij in 2003 het recyclagebedrijf Maes Recycling Group oprichtte. De gediplomeerde landbouwer begon in bijberoep met landbouwwerken en kleine ruimingswerken. Toen een klant vroeg een container te plaatsen stapte hij vanuit de tuin van zijn moeder in de verhuur van containers. Zijn bedrijf verhuisde naar Tessenderlo. Nu is Maes’ bedrijf uitgegroeid tot een conglomeraat van bedrijven dat elk jaar meer dan 800.000 ton bouwafval in België verwerkt. Het Gentse investeringsfonds Integra investeerde 15 miljoen euro kapitaal in de afvalspecialist. Dat moet Maes toelaten sneller te groeien. In 2009 kocht hij het bedrijf GRCT uit Herenthout, een specialist in de verhuur van rolcontainers met gevaarlijk afval. Later volgden nog drie overnames.

Volgens The sky is the limit:

Het begon allemaal 20 jaar geleden voor Yves. Hij kocht een eigen tractor en maakte, naast zijn job als arbeider, septische putten leeg. Nu, 20 jaar later, leidt hij een afvalverwerkings- en containerbedrijf met 400 werknemers en een jaarlijkse omzet van bijna 100 miljoen euro. De Limburger won op jonge leeftijd al de titel van ondernemer van het jaar. Yves verkocht recent een deel van zijn aandelen en bouwde een ranch van maar liefst 4000m² met binnen- en buitenpiste voor zijn paarden, een gastenverblijf en het langste privézwembad in één stuk van Europa.

Vermogen Yves Maes: 25 miljoen euro (Lees verder onder de foto)

Frederik Laeremans (Foto: Play 4)

Frederik Laeremans & Loremie

De 33-jarige Frederik Laeremans is de kleinzoon van Florent Laeremans die in 1967 zijn eigen betoncentrale opstartte in Herselt in de Kempen. 20 jaar later werkten 150 mensen bij het bedrijf en werd de betoncentrale verkocht aan Interbeton. Geert Laeremans, vader van Frederik, ging daarna opnieuw van start met Superbeton, een bedrijf in wegenbouw, gericht op openbare aanbestedingen. Frederik is nu operationeel directeur van Superbeton. Frederik richtte samen met een partner ook nog de nachtclub en dancing Zero Degrees in Westerlo op.

Volgens The sky is the limit:

Frederik is de derde generatie en huidig zaakvoerder van het familiebedrijf ‘Laeremans Superbeton’. Hij ziet zichzelf nog altijd als ‘het boerke’ van de Kempen, maar wel een ‘boerke’ dat van aanpakken weet. Frederik en vriendin Loremie genieten met volle teugen van hun leven, al blijft hij wel super ambitieus met zijn bedrijf.

Vermogen van Frederik Laeremans: 15 miljoen euro