Eden Hazard blijft (voorlopig) de Rijkste Rode Duivel

Het Nieuwsblad vandaag

De 27-jarige kapitein van de Rode Duivels Eden Hazard blijft voorlopig ook nog even de Rijkste Rode Duivel met een opgebouwd vermogen van 68 miljoen euro. Maar alles laat veronderstellen dat hij die plaats de komende jaren zal moeten inleveren, wellicht aan Kevin De Bruyne. De komende vijf jaar gaat die een globale omzet boeken van 85 miljoen euro. Nu beheert De Bruyne een vermogen van net geen 40 miljoen euro. Ook Axel Witsel start een forse inhaalbeweging nu hij bij het Chinese Tianjin Quanjian bruto 15 miljoen euro per jaar ophaalt.

Een en ander blijkt uit een nieuw onderzoek van onze redactie, samen met de krant Het Nieuwsblad. Vandaag stellen wij u de Top 5 voor, morgen krijgt u de volledige lijst van de Rode Duivels selectie



  1. Eden Hazard (27): 68.480.000 euro

De voorbije maanden dreef Hazard zijn loon bij Chelsea fors op. Daarvoor lonkte hij openlijk naar Zinedine Zidane en Real Madrid. Het vertrek van Zidane bij Madrid zal Hazard dan ook niet gelukkiger maken. Zijn openlijk geflirt zorgde er wel voor dat Chelsea bereid is zijn loon te verdubbelen tot 300.000 euro per week.

Hazard is geen echte investeerder. Hij stapte wel in het kapitaal van de nieuwe voetbalploeg die de Amerikaanse zakenman Bob Watkins oprichtte in San Diego. Die stad ligt in Californië, dicht bij de Mexicaanse grens. Precies in Mexico is voetbal een populaire sport. De ploeg van San Diego gaat spelen in de North American Soccer League (NASL), de competitie net onder de Major League Soccer (MLS). Beide voetbalcompetities staan volledig los van elkaar in de VS. Als aandeelhouder krijgt Hazard onder meer het gezelschap van Yohan Cabaye (Crystal Palace) en de Senegalese aanvallers Demba Ba (Shanghai Shenhua) en Moussa Sow (Fenerbahçe). Bob Watkins is dan weer een gewezen rugby international. Volgens zijn vader Thierry overwoog Hazard lang te investeren in een basketbalploeg maar werd het uiteindelijk toch voetbal.

 

  1. Marrouane Fellaini (30): 51.343.833 euro
AC Milan lonkt, Arsenal… Big Fella zal als transfervrije speler komende zomer ongetwijfeld nog een grote financiële slag zal slaan – hij zou mikken op een jaarloon van 7 miljoen euro. Hij is geen topverdiener bij Man U (106.000 euro per week) en is bij de Duivels invaller, maar hij investeert als geen ander. Zo investeerde hij via de vennootschappen Castle Street Liverpool en Proctor House Newcastle zo’n 8 miljoen euro in vastgoed en is hij mede-investeerder in de vastgoedfondsen Waverton Property en Cobalt Data Centre 2. Een keiharde ondernemer, de middenvelder, bleek ook uit de schadevergoeding van 2,4 miljoen euro die hij eist van zijn schoenensponsor New Balance omdat zijn voetbalschoenen ‘knelden’.

 

  1. Vincent Kompany (32): 48.382.166 euro
Vince the Prince ligt nog tot 2019 onder contract bij Manchester City, waar hij 8 miljoen euro per jaar verdient. Maar hij is al langer meer ondernemer dan voetballer: hij is terug te vinden bij tien Britse vennootschappen. Vooral investeringsvehikels voor vastgoed. Nubis Rock Ltd, bijvoorbeeld, staat voor een geïnvesteerd vermogen van 4,5 miljoen euro. Naast zijn bedrijf dat limousines verhuurt voor de rich & famous is er ook Football Centrix Ltd, een voetbal­management vennootschap dat Kompany in Manchester heeft opgezet met Klaas Goublomme, ook zijn vennoot in zijn Belgische productiemaatschappij Bonka Circus. Het beheer van de managementvennootschap Team Consulting, goed voor 1 miljoen, liet hij intussen over aan zijn vader Pierre.

 

  1. Kevin De Bruyne (26): 39.769.166 euro
Met zijn nieuwe contract van 360.000 euro per week (een verdubbeling, ook wegens de Brexit waardoor het Britse pond aan waarde verloor), inclusief premies en portretrechten voor de Premier League, schiet King Kev de komende vijf jaar (85 miljoen euro bruto) ongetwijfeld naar de top van de Rich List. De landstitel, de FA Cup en de Champions League kunnen dat weekloon zelfs opdrijven tot 440.000 euro. Opmerkelijk: De Bruyne is zeer passief met zijn geld. Hij zet het netjes op de bank, voor zijn nageslacht, geeft alleen veel geld uit aan reizen. Maar samen met zijn manager Patrick De Koster is hij wel bijdehand: bij Wolfsburg verkoos hij een loge in de VIP-tribune boven loonopslag. Een uitstekende investering, zo bleek.

 

  1. Axel Witsel (29): 37.785.000 euro

Witsels vermogen steeg in één jaar met 12,8 miljoen euro, hij is daarmee de grootste stijger bij de Duivels. En dat heeft natuurlijk alles te maken met zijn transfer naar het Chinese Tianjin Quanjian. Zijn jaarloon ligt naar verluidt op 15 miljoen euro, in China voor 30 procent belast. Hij is ook gedomicilieerd in het luxehotel Ritz Carlton. Witsel investeert al langer. Vooral in vastgoed in Luik, als vennoot van Home2be en TAWSS en eigenaar van Davilex-Immo, investeringen van alles samen 3 miljoen euro. Daarnaast investeerde hij ook 750.000 euro in het luchtvaartbedrijf Lindsky in Deurne, de opstart ervan in China verloopt moeizaam. Dit jaar stopte hij wel met de kledingzaak Axel Nacer, die hij eerder met Chadli had opgestart.