NIEUW: The AWOO Club en de aandelen van TechWolf

De oprichters van TechWolf, Mikaël Wornoo, Andreas De Neve en Jeroen Van Hautte. (Foto: TechWolf)

Sommige namen springen meer in het oog dan andere. Dat is bijvoorbeeld zo met de private stichting ‘The AWOO Club’. Die blijkt te zijn opgericht door Andreas De Neve, CEO van de start up TechWolf. De Neve, 26 jaar, richtte TechWolf in 2018 op samen met twee leeftijdsgenoten. Na een eerste kapitaalronde in 2020, goed voor één miljoen euro, werd nu in een tweede ronde 10 miljoen euro verzameld. TechWolf ontwikkelde een hr-platform dat op basis van artificiële intelligentie een overzicht maakt van alle competenties van de verschillende werknemers in een onderneming. Via The AWOO Club zijn de aandelen van het bedrijf nu vertegenwoordigd door certificaten. Dat laat toe het bezit van de aandelen en de daarmee verbonden dividenden en meerwaarden los te koppelen van de beslissingsstructuur. De stichting beslist, los van wie de individuele aandeelhouders zijn.

HR wordt strategischer dan ooit. Functietitels en cv’s zijn niet voldoende om een CEO te vertellen wie in zijn team de vaardigheden heeft die nodig zijn om een nieuwe functie te lanceren of waar hij met zijn team de komende maanden of jaren lacunes in de vaardigheden zal hebben. Eenvoudig gezegd, talent is het meest strategische bezit voor de meeste bedrijven en vaardigheden worden een cruciale nieuwe valuta. Om de vaardigheden van het werknemersbestand te verzamelen en up-to-date te houden, vragen de meeste oplossingen werknemers om formulieren in te vullen. Het is bijna onmogelijk om iedereen daarin mee te nemen en de informatie up-to-date te houden.



Het platform van TechWolf laat toe dat bedrijven de skills van hun werknemers beter kunnen waarderen en inzetten. Dat bespaart enerzijds geld en creëert anderzijds een betere werkomgeving. In een werknemersmarkt waar het aanbod van talent schaars is, is dit een belangrijk instrument. Getuige een aantal klanten waarmee TechWolf naar buiten kan komen: Orange, Telenet, KBC, SD Worx en HSBC. Met het vers kapitaal wil het bedrijf zijn aantal werknemers verdubbelen tot 50 mensen. Tegen het einde van 2024 wil TechWolf de wereldleider zijn in Skills Intelligence-software en zijn platformoplossing uitbreiden naar 100 miljoen werknemers.

Andreas De Neve richtte het bedrijf in 2018 op samen met CTO Jeroen Vanhautte en COO Mikaël Wornoo. TechWolf haalde in 2020 één miljoen euro op om zijn hr-softwareplatform uit te bouwen. Bij die eerste investeerders vinden we onder meer hr-ondernemer Conny Vandendriessche terug die recent in het nieuws kwam met de verkoop van haar uitzendbedrijf House of HR. De tweede kapitaalronde van 10 miljoen euro wordt nu geleid door het Britse fonds Stride VC. Ook Arcadian Ventures, Fortino Capital en de Participatie Maatschappij Vlaanderen stapten in, net als eerdere investeerders. Cleo Sham werd als partner van Stride bestuurder bij TechWolf.