Winstexplosie bij discrete Gérald Hibert

“Net zoals een kunstverzamelaar, selecteren wij kwalitatieve vastgoed panden dewelke op lange termijn interessante perspectieven bieden.” zo leert de website van GH Group. Deze villa Crabbegat in Ukkel is daar een voorbeeld van.

De zo goed als onbekende Brusselse retail vastgoedinvesteerder Gérald Hibert slaagde er in vorig jaar een netto winst te boeken van 139 miljoen euro. 2016 was het jaar waarin zijn vastgoedbedrijf eigenaar werd van het nieuwe Toison d’Or gebouw aan Brusselse Louizalaan. Het gebouw staat voor 12.000 m² commerciële ruimte en biedt onderdak aan topmerken zoals Apple, Marks & Spencer, Zara en Bodum. De verkoop was goed voor 190 miljoen euro en wordt de grootste ooit genoemd in België in de sector “retail high street”. Het vermogen van Hibert stijgt van 169 naar 300 miljoen euro. Hij stijgt maar liefst 70 plaatsen in onze ranglijst om te eindigen op nummer 69.



U moet niet op zoek gaan naar een foto van Gérald Hibert, u zal er geen vinden. Toch niet op Google. Over Hibert doen veel sterke verhalen de ronde. Dat hij een succesvol investeerder is, blijkt. De krant L’Echo verzamelde ooit wat -anonieme- omschrijvingen bij collega’s vastgoedmakelaars. “Als je zaken wil doen met hem, doe je er best aan je contract goed te lezen en waterdicht te maken. Hij verpulvert de prijzen en is er nog steeds niet te beroerd voor om zelf de goedkopere tegels te zoeken voor een project.”, zo zegt één van hen. “Hij is een serpent, maar geen schurk. Hij studeerde niet, spreekt geen woord Engels, maar hij ziet klaar, durft risico’s nemen en heeft geen koudwatervrees hoe groot ook de brok is die hij wil doorslikken. Hij wantrouwt iedereen, laat geen ruimte voor emoties, heeft geen zakenvrienden maar houdt wel zijn woord. Hij was één van de eersten die begreep hoe een handelshuur in elkaar zit.”

Sommige bronnen aarzelen niet om te zeggen dat wanneer je alles bij elkaar legt Gérald Hibert al lang miljardair is.