De discrete West-Vlaamse investeerder Gino Coorevits investeert 200.000 euro in de renovatie en herbestemming van het huis van wijlen auteur Herman Teirlinck in Beersel. Eerder al kocht Coorevits het pand voor 300.000 euro. Het huis krijgt nu een nieuwe publieke en private bestemming. Vlaams N-VA minister Ben Weyts, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, past 130.000 euro bij voor de restauratie, waarvan de totale kost op 350.000 euro wordt geraamd. Coorevits zijn zakenpartner is Luc Deconinck, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw en lid van het nationaal partijbestuur van N-VA.
Ten laatste over een half jaar kan de restauratie van het Teirlinckhuis in Beersel starten. De garage van de woning wordt omgebouwd tot een publieksruimte. Er komt een belevingszaaltje dat plaats biedt aan een tachtigtal personen, met grote ramen die uitzicht geven op de tuin en het landschap. De gelijkvloerse verdieping wordt ingericht als een museum rond Herman Teirlinck. Bezoekers zullen vanuit zijn schrijversvenster net als Herman Teirlinck naar het landschap kunnen kijken. De zolderverdieping wordt omgebouwd tot een appartement waar schrijvers en kunstenaars kunnen verblijven en werken. Ondertussen geeft Natuurpunt de ook al geklasseerde tuin een onderhoudsbeurt.
Gino Coorevits kocht het Teirlinckhuis en stelde het ter beschikking voor 35 jaar aan een nieuwe vzw die mee werd opgericht door gewezen Europees president Herman Van Rompuy. De woning, waar auteur Teirlinck woonde tot aan zijn dood in 1967, ligt in Beersel, een aanpalende gemeente van de woonplaats van Van Rompuy. Voorzitter van de vzw “Het huis van Herman Teirlinck” is cultuurmanager Hugo De Greef. Die is ook voorzitter van de Brusselse boekenwinkel Passa Porta. Het project zal worden gedragen door Sigrid Bousset, gewezen adviseur van ex-cultuurminister Sven Gatz en ook ex-directeur van Passa Porta. Dit literatuurhuis uit Brussel beheert nu al de woning van Stijn Streuvels, Het Lijsternest, in Anzegem. De verbouwing van het Teirlinckhuis vertoont gelijkenis met het Lijsternest.