Marc Coucke all over the place

Apotheker-investeerder-miljardair Marc Coucke is vandaag op vele fronten actief: van Marseille over Oostende tot in Leuven. En van op het voetbalstadion over de bouwwerven tot op de beursvloer. Vanmorgen werd bekend dat Coucke één vijfde van zijn aandelen in het noodlijdende beursgenoteerde Option heeft verkocht. Na de middag werd bekend dat zijn voetbalploeg KV Oostende in hun eerste Europa League zal spelen tegen de Franse topploeg Olympique Marseille. Meteen goed voor een tweet van Coucke: “Heerlijke zeeslag op komst!” Maar met de tijd komt ook het inzicht. Coucke beseft dat ze in Marseille geen Nederlands begrijpen, dus lanceert kort daarna een nieuw tweet, nu in het Frans en gericht aan Marseille: “créons ensemble une superbe bouillabaisse à l’ostendaise!” Nog iets later richt hij zich rechtstreeks naar de voorzitter van de Franse topploeg: “Cher confrère président @jheyraud,une belle affiche équilibrée: ensemble on a gagné 9 titres nationaux et 3 coupes européennes”. En nog iets later: “Le budget mensuel de @OM_Officiel est celui de @kvoostende annuel? La cantine de @OM_Officiel à la même capacité que notre stade”



Gaat het goed met KV Oostende, dan gaat het minder goed met het Leuvense technologiebedrijf Option. Uit beursdata blijkt dat Marc Coucke sinds begin deze maand al meer dan 4,3 miljoen Option-aandelen verkocht heeft voor een totaal bedrag van 382.000 euro. Het bedrijf zelf bereikt een bodemkoers en is nu nog 13 miljoen euro waard. Coucke bezit 8 procent van Option of bijna 24 miljoen van de in totaal 297 miljoen aandelen. Bijna 5 miljoen aandelen daarvan zijn nu al uit zijn portefeuille verdwenen.

Mocht het nodig zijn, dan kwam Bart Versluys zijn vriend Marc Coucke troosten. Versluys en Coucke controleren elk voor de helft de projectontwikkelaar en bouwgroep Versluys uit Oostende. Na de middag kwam Versluys Groep met het nieuws dat 2016 afgesloten werd als beste jaar ooit met een geconsolideerde bedrijfsopbrengst van meer dan 73 miljoen euro tegenover 40 miljoen euro in 2015. Zowel de projectontwikkelingsactiviteiten als het aannemingsbedrijf, de twee hoofdactiviteiten binnen de Versluys Groep, presenteren groeicijfers. Het nettoresultaat steeg in lijn hiermee tot nagenoeg 17 miljoen euro tegenover 8,9 miljoen euro in 2015.