VOETBALGELD – Frank Dierckens pompt 3 miljoen euro in KV Oostende

Frank Dierckens, links, naast Peter Callant.

Industrieel Frank Dierckens, eigenaar van het West-Vlaamse zonneweringsbedrijf Diaz Sunprotection, pompt 3,1 miljoen euro vers kapitaal in eersteklasser KV Oostende. Dierckens nam begin dit jaar de meerderheid in KV Oostende over van de verzekeringsmakelaar Peter Callant. Die hielp een jaar eerder Marc Coucke uit de brand door op te treden als tijdelijk eigenaar van Oostende wanneer Coucke Anderlecht overnam en Oostende moest achterlaten. Callant zegt nu dat hij zijn job als eigenaar van Oostende heeft onderschat. Dierckens van zijn kant wordt met Diaz voorlopig hoofdsponsor van de kustploeg. Maar liever ziet hij een ander bedrijf geld op tafel leggen om hun naam op de Oostendse truien te zien. Een Japanse financier wordt het alvast niet. Onderhandelingen met die potentiële investeerder werden doorkruist door… twee honden.

Dierckens maakte bij de overname van Oostende bekend dat hij “verschillende miljoenen” in de club zou pompen. Dat is nu dus gebeurd. Dierckens verhoogde het kapitaal van Oostende met 3 miljoen euro van 19,5 naar 22,6 miljoen euro. Dierckens nam ook de vijf procent aandelen van KV Oostende over die de bouwondernemer Bart Versluys aanhield. De West-Vlaamse ondernemer controleert nu 97 % van de kustploeg.



Dierckens stelde recent nog eens dat hij niet van plan is KV Oostende van de hand te doen. Nochtans was er blijkbaar interesse voor de kustploeg vanuit Japan. Een Japanse investeerder zou bereid zijn geweest jaarlijks als sponsor 3 miljoen euro in de ploeg te pompen met daar bovenop een aanbod van 10 tot 12 miljoen euro om initieel 49 procent van de aandelen van KV Oostende over te nemen. Dat aanbod werd geformuleerd door de Vlaamse zakenman Robert Maes die in Tokio een reclamebedrijf runt. Oostende manager Patrick Orlans reisde daarop af naar Tokio, om details te regelen. Die details bleken echter te bestaan uit twee honden van Maes die door de Japanse ambassade in beslag werden genomen wanneer Maes naar Taiwan reisde. Maes wou de deal enkel afronden wanneer er in België diplomatieke druk werd uitgeoefend op Japan om zijn honden terug te geven. Van dat alles kwam dus niets in huis.