De financiële herstructurering bij de distributeur Colruyt, in handen van de gelijknamige familie, gaat onverminderd verder. Nu wordt het kapitaal van NV Northlandt opgetrokken met 33 miljoen euro tot 33,5 miljoen. Northland is de holding boven de industriële bakkerij Roecol. Die laatste naam is dan weer een samentrekking van Roelandt en Colruyt. Begin vorig jaar verwierf de distributeur 100 % van de aandelen van industriële bakkerij Roelandt. Die levert brood aan de hele Colruyt groep. 10 miljoen euro vers kapitaal wordt in cash aangebracht door Colruyt. 23 miljoen is de waardering van 70 % van Roecol dat nu een volle dochter wordt van Northlandt. De voorbije weken investeerde Colruyt in totaal reeds 74 miljoen euro in dochterbedrijven. Wel belangrijk, die dochtersbedrijven waren of verlieslatend of financieel noodlijdend. Roelco daarentegen staat voor een jaarlijkse winst van om en bij 3 miljoen euro op een omzet van om en bij 30 miljoen euro.
De financiële injecties van Colruyt omvatten onder meer 20 miljoen euro die naar de onlineapotheek NewPharma ging, de keten die onder druk van haar groei investeringen netto verlies maakt. 20 miljoen ging naar de fitnessketen JIMS, die harde klappen kreeg tijdens corona en daarbij 7 miljoen euro verlies incasseerde. De versmarkt Cru, die in zijn negenjarige bestaan nog nooit winst maakte, kreeg 20 miljoen euro vers kapitaal . 6 miljoen ging naar Dreambaby , de babywinkelketen die in het boekjaar 2021-2022 4,4 miljoen euro verlies op 63 miljoen euro omzet. De keten Dreamland werd dan weer afgestoten. Al die bewegingen volgden op het nieuws dat Colruyt Group haar dochter Parkwind, een onderneming die windmolens bouwt op zee, had verkocht aan de Japanse energiemaatschappij JERA. De Japanners zijn bereid daarvoor 1,55 miljard euro te betalen wat meteen goed was voor een extra winst bij Colruyt van 330 miljoen euro.
Roelco en Northlandt zijn weer dan van een andere orde. Begin vorig jaar nam de Colruyt Group 100 % over van de aandelen van Roelandt over. De beide familiebedrijven deelden op dat moment al een belangrijke historiek: Colruyt Group investeert sinds 2012 met Roelandt Group in een gezamenlijke activiteit onder naam Roecol. Die laatste is één van de belangrijkste industriële bakkerijen in België, actief in de productie en verkoop van vers, voorgebakken en diepgevroren brood, sandwiches en patisserie aan een brede waaier van B2B klanten zoals scholen, koude bakkerijen, nationale en internationale groothandelaars en distributeurs. De verse producten worden hoofdzakelijk in België geleverd, terwijl de voorgebakken en diepgevroren producten worden geleverd in geheel West-Europa.