Louis De Vries legt 8 miljoen euro op tafel om eigenaar te worden van de voetbalploeg Sporting Lokeren. Je blijft je afvragen hoe ze het doen in het voetbal. De 72-jarige De Vries is een gekende organisator van muziekfestivals en een halve spelersmakelaar. Maar zijn vennootschap Magna Sports Consultants heeft een negatief eigen vermogen van 17.000 euro. En toch legt hij 8 miljoen euro op tafel. Het is pinksteren, het feest van de vurige tongen en het inzicht. Maar het enige wat we zien is de bruiloft van Kana en de miraculeuze vermenigvuldiging van de vissen en broden.
De nu 87-jarige ondernemer Roger Lambrecht is al 25 jaar de eigenaar en alleenheerser in Lokeren. Leeftijd en schandalen hebben echter hun tol geëist en Lambrechts moest het touw lossen. Hij wou 20 miljoen voor Lokeren en kreeg minder dan de helft. Hij zal het geld echter niet missen. Zijn autobandenbedrijf leverde hem veel meer op. Hij verkocht Lokeren alvast op een moeilijk moment. De ploeg zakt naar 1B maar kan dank zij het ook al miraculeuze voetbalschandaal van match fixing misschien toch in 1A blijven.
Louis De Vries van zijn kant verwierf op jonge leeftijd bekendheid in de muziekwereld. Hij richtte in 1966 ‘Brain Trust Music’ op en vestigde zich in de legendarische Antwerpse club ‘Pannenhuis’. De Vries werd manager van onder andere Ferre Grignard, The Pebbles – die hij in 1967 in het voorprogramma van Jimi Hendrix wist te loodsen in de ‘Olympia’ in Parijs – en Raymond van het Groenewoud, maar hij maakte ook naam en faam als concertpromotor. Hij zat mee achter de organisatie van Jazz Bilzen, het eerste grote festival in België, en haalde grote namen als Pink Floyd, The Kinks, The Doors en John Lee Hooker naar ons land.
Na zijn muziekcarrière werd hij directeur bij de voetbalploeg Antwerp. Hij botste er regelmatig met voorzitter Eddy Wauters. In 1984 eindigde de samenwerking tussen De Vries en Antwerp. Wie nu de 8 miljoen euro oplevert voor de aankoop van Lokeren zal ongetwijfeld later nog blijken.