Roger Lambrecht heeft KPMG gevraagd een “marktconforme” prijs te bepalen voor de verkoop van zijn eersteklasser SK Lokeren. Zelfs noemt Lambrecht langs zijn neus weg de prijs van 20 miljoen euro: 8 miljoen voor het stadion, 12 miljoen voor de spelers. Ronny Deschacht is alvast geïnteresseerd. Deschacht ziet ook brood in Lokeren voor zijn zoon Olivier. Nadat die brutaal werd gedumpt door Marc Coucke kan hij wellicht terecht in het management van het nieuwe Lokeren. In de schaduw van Deschacht loopt Glenn Janssens mee, ook gekend als “de keizer van de wegwijzer”. In deze woelige tijden van voetbalschandalen is Glenn Janssens de man die niet bang is om een risico te nemen. In 2015 kocht hij een proces wegens manipulatie van overheidsopdrachten af met een schikking van 0,4 miljoen euro.
Ronny Deschacht maakte fortuin in de doe-het-zelf distributie en met de plastiekverwerker DS Plastics. Zijn zoon Olivier, jarenlang sterkhouder bij Anderlecht, kwam in opspraak met een vermeend gokschandaal. In juni van dit jaar werd hij bedankt bij Anderlecht door de nieuwe eigenaar Marc Coucke. Met een kort telefoontje van twee minuten door Coucke. Meer vriendelijkheid kon er niet van af, zei een verbitterde Ronny Deschacht daarover. Waarop Olivier verkaste naar Lokeren. Nu ziet vader Deschacht zijn kans op eerherstel. Zijn 37-jarige zoon kan bijvoorbeeld technisch directeur van het nieuwe Lokeren worden. ‘It’s all part of the deal’. (Lees verder onder de foto)
En neen, Ronny Deschacht wil geen voorzitter worden van Lokeren. Die rol ziet hij weggelegd voor Glenn Janssens. Die laatste maakte fortuin in de sector van de wegsignalisatie en verkeersbeveiliging. In de ‘boekskes’ is hij bekend vanwege zijn relatie met Ilse Demeulemeester. Bij het gerecht is hij bekend vanwege het onderzoek naar zijn vermeende pogingen tot manipulatie van overheidsopdrachten. Dat onderzoek ging van start in 2007, er volgende huiszoekingen en Janssens werd even in voorhechtenis genomen. In 2010 sprong zijn relatie met Demeulemeester af. In 2015 kocht hij zijn proces af met een schikking van 0,4 miljoen euro. Een dag later werd bekend dat hij een nieuw vriendin had, het 24 jarige fotomodel Caroline Bécu. Ondertussen lijkt Janssens wel helemaal terug te zijn. Enkele maanden terug werd bekend dat hij samen Proximus een overheidsopdracht binnenhaalde voor de plaatsing en onderhoud van 1.000 zogenaamde ANPR-camera’s die nummerplaten herkennen.
In zijn zoektocht naar de overname van Lokeren kon Ronny Deschacht een aantal lokale ondernemers bijeen verzamelen. Daarbij naast Janssens onder meer Hendrik De Clercq en Denis Geers. De eerste is actief als vastgoedmakelaar. De tweede werkt aan de consolidatie van de drukkerijgroep Graphius. Deschacht zegt dat iedereen sterk gemotiveerd is. Alleen moet Lokeren wel overleven in eerste klasse. Nu staat de ploeg op de laatste plaats. En over de prijs moet nog worden genegocieerd. “Het moet betaalbaar blijven, zegt Deschacht, zeker geen 20 miljoen euro.” Dus is het eerst wachten op de prijszetting van KPMG. En op de resterende onderhandelingskracht van de 87-jarige bandenverkoper Roger Lambrecht. En op de sportieve prestaties van de ploeg natuurlijk.