De familie Desimpel verkoopt haar meerderheidsparticipatie van 85% in de Koninklijke Renvereniging Oostende (KRO). Baksteenproducent en liberaal politicus Aimé Desimpel verwierf die participatie in 1997. Na zijn overlijden in 2002 werd het grootste deel van zijn zakenimperium verdeeld onder zijn kinderen Christophe, Ann-Sophie, Patricia en Xavier Desimpel. De participatie in de KRO bleef gemeenschappelijk. De familie wil die nu afbouwen. “De KRO heeft een partner nodig die de activiteiten kan verdubbelen”, zegt Christophe Desimpel. Hij wil de deal rond hebben voor het einde van het jaar, zodat hij zich volledig kan toeleggen op de uitbouw van zijn eigen project, de specialist in zorgvastgoed Aldea Vastgoed.
Toen zijn vader in september 2002 onverwacht overleed, kreeg Christophe als oudste van de vier kinderen op zijn 35ste de verantwoordelijkheid over het familie- imperium, een kluwen van 50 bedrijven met 200 vennootschappen onder de familieholding De Speyebeek. Net op dat ogenblik sloeg de recessie keihard toe. Desimpel haalde Philippe Vlerick, Luc Bertrand (AvH) en Herman Wielfaert (Creafund) aan boord als onafhankelijke bestuurders.
In tegenstelling tot zijn vader is Christophe Desimpel altijd een ondernemer in de schaduw gebleven. Dat Desimpel nu toch in het voetlicht treedt, heeft te maken met de nieuwe kapitaalronde voor Aldea Vastgoed. Daarvoor moet hij een grotere kring van investeerders aanspreken, ook al vindt hij verkopen niet meteen zijn grootste troef. “Ik zet me al twaalf jaar in voor zorgvastgoed. Daar wil ik meer mee geassocieerd worden dan met de Hippodroom. De markt heeft een enorm potentieel en grote maatschappelijke betekenis. Ik heb een lang verhaal van herstructurering van het familie-imperium moeten schrijven, nu ga ik voluit voor mijn eigen groeiverhaal.” zo zegt hij vandaag in de Tijd. (Lees verder onder de foto)
De Wellingtonrenbaan wordt uitgebaat door de Koninklijke Renvereniging, maar het grootste gedeelte van de renbaan is in bezit van de Koninklijke Schenking. Tussen beiden zijn er gesprekken geweest over de aankoop van gronden of de huur ervan op langere termijn. De renbaan, met inbegrip van de oefenbanen, werd als monument en stadsgezicht beschermd op 1 oktober 1998. Per jaar zijn er 9 rendagen op de Wellington Renbaan in juli en augustus. De site biedt daarnaast nog heel wat niet gebruikte potentie als organisatie voor events.