Wie de website van vermogensbeheerder Econopolis afspeurt, zal geen foto’s of naamvermeldingen meer terugvinden van Geert Wellens. Tot enkele maanden terug was hij op die website nog broederlijk zij aan zij te zien met Geert Noels, de oprichter van de onafhankelijke vermogensbeheerder. Nu gaan hun beide wegen definitief uit elkaar. Een en ander heeft te maken met de investeringen die Econopolis onder meer doorvoerde in de herbestemming van katholiek vastgoed, een sector waar Wellens goed in thuis is. Het vertrek van Wellens zou echter ook leiden tot onrust bij de aandeelhouders van Econopolis, zijn de Urbain Vandeurzen en Mark Leysen.
Volgens de krant de Standaard is het de toezichthouder FSMA die er op aandrong dat Econopolis een duidelijker onderscheid zou maken tussen beleggingen en vastgoedinvesteringen. De tak vastgoed zou nu worden afgesplitst samen met het vertrek van Wellens. Die laatste richtte voor Econopolis het Triginta Real Estate Fund op. Het fonds heeft een specifiek drieledig doel: de herbestemming van katholiek vastgoed, de herbestemming van ziekenhuizen en de uitwerking van privaat-publieke samenwerking met lokale besturen en scholen. Dat beschikt nu over 50 miljoen euro kapitaal. Wellens is zelf onder meer bestuurder de Rusthuizen Zusters van Berlaar, het Woon Zorgcentrum Sint-Augustinus in Berlaar en het Heilig-Hart ziekenhuis in Lier.
Wellens lag samen met Noels aan de basis van Econopolis in 2009. Daarvoor was hij vier jaar lang COO bij Mediafin, de holding boven de kranten de Tijd en L’Echo. Econoom Geert Noels van zijn kant bouwde zijn reputatie op bij het beurshuis Petercam, nu opgegaan in Bank Degroof Petercam. Volgens de Standaard zou het vertrek van Wellens ook leiden tot mogelijke herschikkingen bij het kapitaal van Econopolis dat nu in handen is van Urbain Vandeurzen en Mark Leysen. Met name die eerste zou ook zijn vertrek uit Econopolis concreet willen maken. Het ziet er dus naar uit dat Noels op zoek moet gaan naar nieuwe aandeelhouders.