De Luxemburgse durfkapitalist Droia heeft het kapitaal van zijn Belgische dochter Aura Invest opgetrokken met 15 miljoen euro. Droia werd tien jaar terug opgestart door de vroegere Mechelse aannemer Luc Verelst en huidig GIMV-bestuurder Bart Van Hooland. Droia investeert in wetenschappers of startende ondernemers die zich toeleggen op kankeronderzoek. Het fonds begeleidt hen van het klinisch onderzoek tot het neerleggen van de octrooien en het op de markt brengen van geneesmiddelen. Daarbij gaat het uiterst discreet te werk en voert het een defensieve communicatiepolitiek. Luc Verelst verzamelde wel een aantal investeerders binnen Droia waaronder Marc Coucke (ex-Omega Pharma), Filip Balcaen (ex-Balta), Urbain Vandeurzen (ex-Voka en LMS International), Emiel Lathouwers (ex-A.S. Adventure) en Bart Verhaeghe (Uplace en Club Brugge). In 2018 werd een tweede fonds opgestart, goed voor 100 miljoen euro terwijl eerder al 75 miljoen euro durfkapitaal werd geïnvesteerd in kankeronderzoek. Het derde fonds Droia GD LP richt zich naar genetische ziekten.
Luc Verelst verkocht zijn aannemersbedrijf Groep Verelst op zijn 45ste verjaardag voor ongeveer 100 miljoen euro. Hij trok naar Zwitserland en richtte daar een ngo op die in Peru actief was. Wanneer zijn zus in 2008 de diagnose van kanker kreeg, verlegde hij zijn focus naar kankeronderzoek. Niet enkel als mecenas maar wel met een duidelijk winstgevend businessmodel. Droia werd daarin de centrale spil, verankerd in Luxemburg. Het investeringsvehikel wordt voor 30 % gecontroleerd door Clair, de Luxemburgse holding van Bart Van Hooland en voor 70 % door de ook al Luxemburgse holding IHL van Luc Verelst. Die laatste is goed voor 52 miljoen euro. Droia zelf keerde de voorbije twee jaar 40 miljoen euro aan dividenden uit. Het controleert de drie operationele fondsen.
In België beschikt de groep over discrete kantoren in de schaduw van de Plantentuin in Meise. Daar is onder meer Aura Invest gedomicilieerd. Bestuurders van de vennootschap zijn Droia managing directeur Janwillem Naesens en Droia CFO Lionel de Hemptinne. Vanuit Meise werd onder meer geïnvesteerd in Convert Pharmaceuticals, een specialist kankertechnologie uit Nieuw-Zeeland, en in Arcus Biosciences, een Californisch biotechbedrijf dat werkt rond immunotherapie. De investeringen van Droia kunnen oplopen van 5 tot 15 miljoen euro.