De Belgische investeringsvennootschap Droia GD LP, opgericht in april vorig jaar, heeft zijn kapitaal opgetrokken met 5,5 miljoen euro tot 29 miljoen euro. Met de Luxemburgse groep Droia investeert de vroegere bouwaannemer Luc Verelst al langer in het onderzoek naar kankerbestrijding. Droia DG richt zich nu naar de bestrijding van genetische ziekten. Verelst heeft daarvoor al 170 miljoen euro verzameld, afkomstig van onder meer Marc Coucke (ex-Omega Pharma), Filip Balcaen (ex-Balta), Urbain Vandeurzen (ex-Voka en LMS International), Emiel Lathouwers (ex-A.S. Adventure) en Bart Verhaeghe (Uplace en Club Brugge). Zij vormen als het ware de harde kern rond zijn biotech investeringen.
Met Droia GD zet Luc Verelst een derde poot onder zijn investeringsgroep die alleen investeert in biotech bedrijven. Met zijn eerste Droia-fonds zamelde Verelst 72 miljoen euro in, het tweede was met 164 miljoen euro ruim dubbel zo groot. Ze mikten alle twee op bedrijven die actief zijn in kankeronderzoek. Het nieuwe fonds Droia GD gaat zich toeleggen op genetische ziektes zoals mucoviscidose, hemofilie en Duchenne musculaire dystrofie (DMD). Dat zijn allen moeilijk of niet behandelbare ziekten waarvoor de komende jaren een aantal medische doorbraken worden verwacht. Eerder bevestigde Droia dat daar al 170 miljoen euro is voor verzameld, afkomstig van de genoemde investeerders maar ook van nieuwkomers zoals de familie Van Waeyenberge (De Eik), Jan Toye (ex-Palm Breweries), Philippe Vlerick (UCO Textiles, KBC) en Vandermarliere, die fortuin maakte in de tabaksindustrie.
Luc Verelst bouwde zijn vermogen op met zijn familiaal bouwbedrijf dat hij in op 8 juni 1998, de dag dat hij 45 werd, verkocht aan zijn management. Hij hield enkel nog de promotie van vastgoed over via Eurinpro met als grote baas Bart Verhaeghe, die ooit bij hem begon als jonge consultant. Verelst controleert ook nog altijd 27 % van LakeSprings, de holding boven de bouwpromotor Uplace van Bart Verhaeghe. In 2008 werd bij de zus van Verelst kanker vastgesteld, met een heel slechte prognose. De zoektocht naar een juiste behandeling voor zijn zus eindigde in de creatie van de vzw Reliable Cancer Therapy. Verelst investeert er jaarlijks 1,25 miljoen euro in. Daarna volgde de opstart van Droia als financieel investeringsvehikel in kankeronderzoek.