De Belgische multinational Ravago, in handen van de familie Roussis-Van Gorp, gaat samen met de Amerikaanse groep Republic Services , de joint venture Blue Polymers oprichten. Het nieuwe bedrijf gaat gerecycled polyethyleen en polypropyleen van Republic Services gebruiken om gerecyclede hars van hoge kwaliteit te maken voor consumentenverpakkingen en andere toepassingen. Ravago zal instaan voor de commercialisering. De opening van vier Blue Polymers-fabrieken is gepland voor de komende vier jaar, te beginnen eind 2024. Er wordt verwacht dat ze samen 150 miljoen kilogram gerecycled plastic per jaar zullen produceren. Republic Services is de op een na grootste aanbieder van afvalverwerking in de Verenigde Staten gemeten naar omzet na Waste Management Corporation. Ravago is de grootste Belgische niet beursgenoteerde multinational in familiale handen.
Als leider in de milieudienstensector verwerkte Republic in 2022 5 miljoen ton recyclebaar materiaal, waaronder meer dan 300 miljoen kilo plastic. Ravago heeft uitgebreide expertise op het gebied van distributie, wederverkoop, compounderen en recyclen van plastic materialen, en kan efficiënt op schaal aan klanten leveren.
De nu 68-jarige Theo Roussis bouwde Ravago de voorbije 30 jaar uit tot een plasticimperium met een omzet van 13 miljard euro. Eind vorig jaar droeg hij het beleid van de groep over aan zijn oudste zoon Axel Roussis, 36 jaar. De 34-jarige dochter Daphné staat buiten het bedrijf. Theo Roussis gaf nog nooit een interview weg. Er is nochtans veel om over te praten. Samen met zijn echtgenote Gunhilde Van Gorp is Roussis via zijn Luxemburgse holding Plastiche de eigenaar van Ravago, dat naar omzet groter is dan Belgische beursgenoteerde mastodonten als Solvay of Colruyt. Daarnaast bezit hij bezit ook iets meer dan 1 procent van de bank-verzekeraar KBC, waar hij in de raad van bestuur zit. Daarnaast investeert hij, samen met onder meer de captains of industry Filip Balcaen (Baltisse, ex-Balta), Philippe Vlerick (KBC, Uco Textiles) en Paul Thiers (ex-Unilin), in het durfkapitaalfonds Pentahold.