DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant Barge in Brussel. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.
Barge. De naam is de samentrekking van Barbara Hoornaert en Grégoire Gillard. Of nog… een Franse populaire uitdrukking voor ‘een beetje gek’. Misschien zijn ze dat ook. Jonge dertigers die het aandurfden een restaurant op te bouwen in de Ieperlaan te Brussel. Hij, een parcours bij ‘Comme chez soi’, ‘Alain Ducasse’ en sous chef bij ‘L’Air du temps’. Zij, hoofdsommelier bij hetzelfde ‘L’Air du temps’, bij ‘La grappe d’or’ en ‘L’Eau vive’. Veelbelovend…. En met een verhaal. “Zij gaan voor een ethisch en enthousiaste aanpak, met uitsluitend lokale producten.”, zo lees ik. Een beetje gek? Dat is precies wat mij boeit…..