![](https://derijkstebelgen.be/wp-content/uploads/2023/11/maxime.png)
De culinaire gids Gault&Millau kiest voor Maxime Collard als chef van het jaar. Collar is in het Ardeense dorp Paliseul de chef van het klasserestaurant ‘La table de Maxime’. Maar Collard is meer dan dat, hij baat ook de luxe bistro ‘Les Terasses de l’Our’ uit, meteen ook goed voor 4 kamers waar kan worden overnacht. In totaal beheert Collar in het kleine dorp nabij Rochefort 30 slaapplaatsen op vier locaties. Al het vastgoed dat hij daarbij inzet is in handen en werd gebouwd door Louis-Marie Piron, de succesrijke aannemer van het gelijknamige familiale bouwbedrijf, goed voor één miljard omzet en op de 65ste plaats in onze ranglijst. Zonder Piron was er geen Paliseul en dus ook geen ‘Table de Maxime’. Het luxe restaurant Arden, eveneens in Rochefort, is dan weer verkozen tot Jonge Chef van het Jaar voor Wallonië. De jonge chef Marius Bosmans kan daar werken met steun van Christian Teunissen, de CEO van de beursgenoteerde verhuurder van studentenkamers Xior. Teunissen werkte ook al enkele horecaprojecten uit met Marc Coucke, eigenaar bij wijze van spreken van het Ardeense dorp Durbuy.